Girls Talk

#ikdachthetniet

HSM Meidengroep

In de online leefwereld van jongeren is veel te beleven. Het spelen van online games, YouTube en sociale netwerksites als WhatsApp, Instagram, Snapchat en Facebook zijn heel populair. Heel leuk, maar vaak ook best ingewikkeld. In de wereld van nu gaat het niet alleen om je imago in de offline wereld, je online imago is vaak net zo belangrijk.

Je leven op z’n kop door een naaktselfie

Helaas gebeuren er in die online leefwereld soms ook nare dingen. Je kunt bijvoorbeeld blootgesteld worden aan beelden waar je nog niet aan toe bent en sexy (naakt)selfies van leeftijdsgenoten worden massaal verstuurd en gedeeld. Zo’n foto maak en stuur je meestal in vertrouwen en het is helemaal niet de bedoeling dat anderen deze te zien krijgen. Het zal je maar gebeuren! En als het je overkomt, staat je leven op zijn kop. Ben of ken je iemand die te maken heeft gehad met sexting of een andere vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag via social media? Dan kan Sterk Huis je helpen.

Voor wie?

Meiden vanaf 12 jaar.

Wat ga je doen?

In een groep met anderen meiden van jouw leeftijd ga je aan de slag met thema’s die te maken hebben met wat je hebt meegemaakt. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere: grenzen en wensen, social media en het delen van je verhaal.