Steun Sterk Huis

Kwetsbare kinderen, vrouwen en mannen die te maken hebben met complexe problemen moeten de kans krijgen op een goede toekomst. Sterk Huis heeft jouw hulp daarbij nodig. Sterk Huis mag haar zorgbudget alleen besteden aan opvang, zorg en behandeling. Met jouw hulp kunnen wij cliënten extra ondersteuning bieden, zoals een opleiding, een fiets om mee naar het werk te gaan of een outfit om te solliciteren. Jij kunt onze cliënten helpen door te doneren. Dit kan eenmalig of structureel, met een klein of groot bedrag. Elke bijdrage telt!

Doneren

Bedankt voor jouw bijdrage!Steun kinderen, vrouwen en mannen bij het bouwen van een toekomst.

Ik droom van een toekomst als hulpverlener

Op mijn verlanglijstje staat een schooluniform

Mijn wens is mijn opleiding kunnen afmaken

Ik wens dat ik weer
naar school kan

Ayla

Vorig jaar leerde Juf Elsa mij klokkijken. Het is nu kwart over acht, over een paar minuten gaat de eerste schoolbel. Alle kinderen verzamelen dan op het schoolplein. Op donderdagochtend is de gymles. Vandaag ben ik er niet. Idris (mijn boer) en ik gaan niet meer naar school, omdat het onveilig is. Papa is niet lief voor mijn moeder en soms is hij ook heel erg boos op mij. Daarom wonen mama, Idris en ik in een opvang voor vrouwen. Het is hier fijner dan thuis, maar ik mis school. Gym is mijn lievelingsvak en volgend jaar wil ik graag een salto leren maken. Dat kan nu niet: mama kan niet veilig naar buiten, niemand kan ons vervoeren en wij mogen niet alleen over straat. Nu wacht ik elke dag tot de kleine wijzer op drie staat, dan komen de andere kinderen thuis en kan ik spelen. Zij mogen wel naar school, dat is toch oneerlijk?

Help jij Ayla aan budget voor veilige begeleiding?
Zo kan zij weer naar haar basisschool.
Want ieder kind heeft recht op onderwijs.

Jason

Een baan als piloot was mijn kinderdroom. Nu wil ik de wereld niet meer rondvliegen, je bent dan altijd weg van huis. De afgelopen jaren heb ik veel problemen gehad met mijn ouders. Zonder geschreeuw en geweld onder een dak wonen was onmogelijk, daarom besloot ik om voor mezelf te kiezen. De crisisopvang bood onderdak en ruimte om na te denken over mijn toekomst: over vijf jaar ben ik beveiliger, net zoals mijn vader. Ook wil ik een zelfstandige woning het liefst in het centrum van Eindhoven. Super enthousiast begon ik afgelopen september aan de opleiding ‘luchthavenbeveiliger’ op het ROC. Niet veel later kwamen de tegenslagen. De opleiding verplicht mij tot het volgen van een EHBO-cursus, de aanschaf van specifieke readers en een beveiligingsuniform. Bovenop het reguliere lesgeld komt een bedrag € 821,21. Met ouders in de schuldsanering kom ik niet ver en ook als zestienjarige vakkenvuller verdien ik helaas niet genoeg. Mijn motivatie om de opleiding door te zetten is groot. Maar om de veiligheid van vliegtuigen en passagiers te verzorgen heb ik wel dat uniform nodig.

Help jij Jason zodat hij een schooluniform kan kopen?
Zo kan hij zijn opleiding afmaken.
Elke jongere heeft recht op onderwijs

Elise

Exact drie jaar geleden verliet ik mijn gewelddadige ex. Gevolg van deze keuze: een decembermaand zonder huis, familie en vrienden. Eindejaarsknaller was een torenhoge schuld, veroorzaakt door mijn ex. Met het vizier op de toekomst en hulp van Sterk Huis bouwde ik mijn leven weer op. Ik sloot nieuwe vriendschappen en woon sinds kort in een eigen appartement. Wekelijks werk ik als vrijwilliger in de koffiecorner. Ik hou van de geur van Latte Macchiato, maar liever rond ik mijn opleiding ‘Begeleider speciale doelgroepen niveau 4’ af. Vanwege de situatie met mijn ex stopte ik noodgedwongen in het laatste jaar. Nu blokkeert de geldschuld mijn weg. Met financiële ondersteuning weet ik zeker dat ik mezelf kan ontwikkelen tot een professional. Zodat ik in de toekomst als gediplomeerde ervaringsdeskundige begeleiding kan bieden aan mensen in dezelfde situatie. Ik zou mensen willen meegeven dat iedereen de kracht om geweld te stoppen, ik ook.

Help jij Elise zodat zij een opleiding kan volgen?
Dit biedt haar kansen op een betere toekomst.
Elke vrouw heeft recht op een zelfredzaam leven

Chantal

Ik was veertien, zwanger en had twee opties: onder begeleiding wonen bij Sterk Huis of terug naar de jeugdgevangenis. In het laatste geval bestond de kans dat ik mijn kindje af moest staan. De keuze was toen snel gemaakt. Enkele weken later gaf ik in de huiskamer van Sterk Huis mijn allereerste flesje aan Elma. Trots dat ik was! Onder begeleiding leerde ik om voor mijn dochter en mezelf te zorgen. Ik kreeg de kans om een opleiding te volgen. Onderaan de ladder, niveau 1, is waar ik begon. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de deeltijd HBO-bachelor ‘Social Work’ en werk ik als ‘sociaalpedagogisch medewerker’ bij Sterk Huis. Deeltijd studenten krijgen geen studiefinanciering, maar een voltijd opleiding is voor de meeste tienermoeders onmogelijk. Het is belangrijk dat er binnen Sterk Huis budget is om te studeren. Kijk maar naar mij: van een hopeloze puber bloeide ik uit tot een gelukkige, zelfverzekerde moeder. Nu dat allerlaatste diploma nog!

Help jij Chantal haar opleiding af te maken?
Hiermee kan ze voor haar gezin zorgen.
Elke vrouw heeft recht op een zelfstandige toekomst.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis