Kennis & Onderzoek

Welkom bij de onderzoek, kennis- en innovatiepagina van Sterk Huis! Hier vind je informatie en updates over ons onderzoekprogramma en innovatie-initiatieven. Bij Sterk Huis hechten we veel waarde aan ‘leren en ontwikkelen’. Dit doen we om ons werk te verbeteren, en om onze missie: een veilig en zelfstandig leven voor iedereen te bewerkstelligen. We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen en verbeteren van ons hulpaanbod om beter te voldoen aan de vragen van onze cliënten. Op deze pagina vind je informatie over onze lopende en afgeronde onderzoeksprojecten van ons wetenschappelijk onderzoeksprogramma. Ook staat er een overzicht van onze ontwikkeltafels. De plek waar we bij Sterk Huis ontwikkelen en innoveren.

We hopen dat deze pagina je meer inzicht geeft in ons werk en onze toewijding om onze cliënten de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.

Onderzoeksprogramma

Sterk Huis erkent het belang van onderzoek en wetenschap voor de effectiviteit, kwaliteit en impact van zorg en behandeling voor onze doelgroepen. We willen onderzoeken wat het effect is van onze hulp; welke inzet doen we goed? Wat is de kern van de aanpak, wat maakt het verschil voor onze cliënten?

Op basis van onderzoek en wetenschap kunnen we Sterk Huis ook gericht doorontwikkelen; in het preventief werken, in onze profilering en positionering als kennisorganisatie (op de voor ons cruciale thema’s) en in het uitbouwen van ons opleidingscurriculum voor professionals en cliënten.

Sterk Huis is betrokken bij een groeiend aantal initiatieven en samenwerkingsverbanden op gebied van onderzoek en wetenschap, zowel intern, in samenwerking met landelijke partners als in internationaal verband.

Overzicht lopende en afgeronde onderzoeken

Hieronder staat een overzicht van afgeronde en lopende onderzoeken. Dit zijn onderzoeken van Sterk Huis, waarin Sterk Huis participeert en onderzoek van studenten. Klik op een titel om meer te lezen over een onderzoek: updates en uitkomsten uit onderzoek.

Ontwikkeltafels

Bij Sterk Huis hebben we alle ontwikkelingen en innovaties vormgegeven in het construct van een ontwikkelhuis. Het huis vormt het kader voor de ontwikkelingen die impact hebben op zowel binnen Sterk Huis als buiten Sterk Huis. Op dit moment hebben we bij Sterk Huis zes ontwikkeltafels. Klik hieronder op een titel om meer informatie te lezen over de ontwikkeltafel. Voor sommige ontwikkeltafels volgt er later een update.

VEILIGHEID, SEKSUALITEIT EN SYSTEMISCH WERKEN

INTEGRALE CRISISZORG

ERVARINGS-
DESKUNDIGHEID

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis