Ik wil pleegouder worden

Supergewone mensen gezocht

Er is een dringend tekort aan pleegouders in Nederland, dus Sterk Huis is voortdurend op zoek naar nieuwe pleegouders en gezinnen. Als pleegouder bied je (tijdelijk) een warme en veilige plek aan een kind dat niet meer thuis kan wonen. Dit kan fulltime, maar ook voor één weekend per maand. Onze pleegouders zijn normale mensen, maar toch heel bijzonder. Ze zijn betrokken en zetten zich in om een kind dat het niet altijd even makkelijk heeft weer op weg te helpen. Bekijk onze folder of vraag een informatiepakket aan.

Na het lezen van het informatiepakket en het bijwonen van de informatieavond wil je verder in het traject om pleegouder te worden. Dan kun je het aanmeldformulier invullen en nemen we contact met je op.

Zo kan Sterk Huis jou helpen

Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan in dat geval een welkome oplossing bieden. Er zijn nog altijd kinderen voor wie we een pleeggezin zoeken. Nieuwe pleegouders zijn daarom van harte welkom. Als fulltime pleeggezin maar bijvoorbeeld ook voor een weekend per maand. Pleegouders zijn gewone mensen. Wat hen bijzonder maakt, is hun betrokkenheid en inzet om een kind verder op weg te helpen in het leven.

Een pleegouder zorgt (tijdelijk) voor een kind van een ander. Dat doe je om een kind te helpen. Maar ook een beetje voor jezelf. Pleegzorg brengt namelijk ook veel positieve dingen met zich mee. Er zijn natuurlijk ook moeilijke momenten maar een pleegouder en zijn of haar eventuele kinderen staan er niet alleen voor. Zij worden ondersteund door een pleegzorgwerker en we organiseren regelmatig cursussen en themabijeenkomsten.

Informatiebijeenkomsten

Voor mensen die zich afvragen of het pleegouderschap iets voor hen is, organiseren we informatiebijeenkomsten. Ken je mensen die meer willen weten over pleegzorg? Dan kun je hen op deze bijeenkomsten attenderen. Je kunt ook informatiemateriaal aanvragen wat je aan bekenden kunt geven.

Data informatiebijeenkomsten:

Vanwege de coronamaatregelen hebben wij besloten onze informatiebijeenkomsten tot 1 september te annuleren. In plaats daarvan organiseren wij livestreams via Facebook.

Zo proberen we in deze tijd van het vermijden van sociale contacten en binnen blijven toch alle vragen te beantwoorden! Je kunt via onderstaande link een livestream terugkijken.

https://www.facebook.com/jolandaenvivian/

  • Woensdag 18 maart 2020, Tilburg GEANNULEERD
  • Donderdag 16 april 2020, Waalwijk GEANNULEERD
  • Woensdag 27 mei, Tilburg GEANNULEERD
  • Donderdag 25 juni 2020, Dongen GEANNULEERD
  • Woensdag 2 september 2020, Tilburg
  • Donderdag 1 oktober 2020, Goirle
  • Donderdag 5 november 2020, Dongen
  • Donderdag 12 november 2020, Tilburg
  • Woensdag 9 december 2020, Waalwijk

Alle informatiebijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur.

Aanmelden:

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze informatiebijeenkomsten bij Ineke van Griensven via telefoon (013) 530 94 00 of mailen naar pleegzorg@sterkhuis.nl
Je ontvangt dan een informatiepakket.

Je kunt pleegouder bij Sterk Huis als je
in één van bovenstaande gemeenten woont.