Ik wil pleegouder worden

Supergewone mensen gezocht

Er is een dringend tekort aan pleegouders in Nederland, dus Sterk Huis is voortdurend op zoek naar nieuwe pleegouders en gezinnen. Als pleegouder bied je (tijdelijk) een warme en veilige plek aan een kind dat niet meer thuis kan wonen. Dit kan fulltime, maar ook voor één weekend per maand. Onze pleegouders zijn normale mensen, maar toch heel bijzonder. Ze zijn betrokken en zetten zich in om een kind dat het niet altijd even makkelijk heeft weer op weg te helpen. Bekijk onze folder of vraag een informatiepakket aan.

Hoe kan Sterk Huis jou helpen?

Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan in dat geval een welkome oplossing bieden. Er zijn nog altijd kinderen voor wie we een pleeggezin zoeken. Nieuwe pleegouders zijn daarom van harte welkom. Als fulltime pleeggezin maar bijvoorbeeld ook voor een weekend per maand. Pleegouders zijn gewone mensen. Wat hen bijzonder maakt, is hun betrokkenheid en inzet om een kind verder op weg te helpen in het leven.

Een pleegouder zorgt (tijdelijk) voor een kind van een ander. Dat doe je om een kind te helpen. Maar ook een beetje voor jezelf. Pleegzorg brengt namelijk ook veel positieve dingen met zich mee. Er zijn natuurlijk ook moeilijke momenten maar een pleegouder en zijn of haar eventuele kinderen staan er niet alleen voor. Zij worden ondersteund door een pleegzorgwerker en we organiseren regelmatig cursussen en themabijeenkomsten.

Wilt u meer weten over Pleegzorg? Vraag dan een informatiepakket aan bij inekevangriensven@sterkhuis.nl. Of bezoek één van onze volgende informatiebijeenkomsten op 11 december, 15 januari 2019 of 12 februari 2019. Deze avonden beginnen om 20.00 uur en duren tot ca. 22.00 uur.

Aanmelden kan via pleegzorg@sterkhuis.nl of via                        telefoonnummer 013 751 11 99

Marieke van Doremalen
Marieke van Doremalen
Werving Pleegzorg
test
Jolanda van de Wouw
Jolanda van de Wouw
Matcher Pleegzorg
Vivian Brokx
Vivian Brokx
Matcher Pleegzorg
Ineke van Griensven 7T8A6238
Ineke van Griensven
Secretariaat Pleegzorg
013 751 11 99

Artikelen over dit onderwerp