Ik wil pleegouder worden

Supergewone mensen gezocht

Er is een dringend tekort aan pleegouders in Nederland, dus Sterk Huis is voortdurend op zoek naar nieuwe pleegouders en gezinnen. Als pleegouder bied je (tijdelijk) een warme en veilige plek aan een kind dat niet meer thuis kan wonen. Dit kan fulltime, maar ook voor één weekend per maand. Onze pleegouders zijn normale mensen, maar toch heel bijzonder. Ze zijn betrokken en zetten zich in om een kind dat het niet altijd even makkelijk heeft weer op weg te helpen. Bekijk onze folder of vraag een informatiepakket aan.

Hoe kan Sterk Huis jou helpen?

Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan in dat geval een welkome oplossing bieden. Er zijn nog altijd kinderen voor wie we een pleeggezin zoeken. Nieuwe pleegouders zijn daarom van harte welkom. Als fulltime pleeggezin maar bijvoorbeeld ook voor een weekend per maand. Pleegouders zijn gewone mensen. Wat hen bijzonder maakt, is hun betrokkenheid en inzet om een kind verder op weg te helpen in het leven.

Een pleegouder zorgt (tijdelijk) voor een kind van een ander. Dat doe je om een kind te helpen. Maar ook een beetje voor jezelf. Pleegzorg brengt namelijk ook veel positieve dingen met zich mee. Er zijn natuurlijk ook moeilijke momenten maar een pleegouder en zijn of haar eventuele kinderen staan er niet alleen voor. Zij worden ondersteund door een pleegzorgwerker en we organiseren regelmatig cursussen en themabijeenkomsten.

Artikelen over dit onderwerp

sterkhuis-2018-2
Pleegzorg vergoeding

Als pleegouder maak je extra kosten. Wanneer je voor een pleegkind gaat zorgen kom je in aanmerking voor een pleegvergoeding….