Ik wil pleegouder worden

Supergewone mensen gezocht

Bij Sterk Huis doen we het samen

Er zijn veel kinderen die een pleeggezin zoeken. Nieuwe pleegouders zijn daarom van harte welkom. Als pleegouder zorg je voor korte of langere tijd óf gedurende weekenden en delen van de vakanties voor een pleegkind. Welke vorm van pleegzorg past het beste bij jou?

Als pleegouder zorg je (tijdelijk) voor een kind van een ander. Dat doe je voor het kind, maar ook een beetje voor jezelf. Pleegzorg brengt namelijk veel moois met zich mee: een kind een veilig en warm thuis bieden en weer zien opbloeien, is goud waard.

Pleegouderschap is soms ook moeilijk en uitdagend. Maar je staat er niet alleen voor. Als pleegouder van Sterk Huis krijg je een eigen pleegzorgwerker toegewezen en extra ondersteuning in de vorm van cursussen en bijeenkomsten.

ROUTE OM
PLEEGOUDER
TE WORDEN

Samen gaan we aan de slag als je kiest om pleegouder te worden. We doorlopen de stappen en samen bekijken we per stap of pleegzorg bij je past.

Informatiebijeenkomsten

Wil je weten of pleegouderschap iets voor jou is óf ken je iemand die pleegouder wil worden? Vraag ons informatiepakket aan óf kom naar een van onze informatiebijeenkomsten.

De volgende informatiebijeenkomsten staan op de planning

  • 22 april, Theater De Leest, Vredesplein 12 te Waalwijk
  • 19 mei, Sterk Huis, Rillaersebaan 75 te Goirle
  • 24 juni, NWE Werkplaats de Spoorzone, Burg. Brokxlaan 8-76, Tilburg
  • 15 september, De Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen
  • 14 oktober, Sterk Huis, Rillaersebaan 75 te Goirle
  • 17 november, NWE Werkplaats de Spoorzone, Burg. Brokxlaan 8-76, Tilburg
  • 9 december, Theater De Leest, Vredesplein 12 te Waalwijk

Alle informatiebijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur.

Mocht een informatiebijeenkomst op locatie vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, dan zullen wij deze online via MS Teams organiseren.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Meld je aan voor een informatiebijeenkomst door het aanmeldformulier in te vullen. Je ontvangt dan ook alvast een informatiepakket.


Mocht een informatiebijeenkomst op locatie vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, dan zullen wij deze online via MS Teams organiseren.

Je kunt pleegouder bij Sterk Huis als je
in één van bovenstaande gemeenten woont.

Als je pleegouder wordt krijg je ondersteuning van een pleegzorgwerker. Ben je nieuwsgierig naar het werk van onze pleegzorgwerkers? In deze podcast gaat Tine in gesprek met Sarah Adriaansen, pleegzorgprofessional bij Sterk Huis in de regio Hart van Brabant. Welkom bij de podcast Sterke Harten van pleegzorg Sterk Huis.

Ben je na het lezen van het informatiepakket of na het bijwonen van een informatiebijeenkomst overtuigd: wil je pleegouder worden? Vul dan het aanmeldformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.