Training ‘Duiden van seksueel grensoverschrijdend gedrag’

Duiden van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Kinderen en jongeren zijn op allerlei verschillende manieren hun eigen lichaam en seksualiteit aan het ontdekken. Ze spelen doktertje, worden verliefd, zoeken informatie op internet, zoenen en praten erover met leeftijdsgenootjes. Op deze manier krijgen zij een realistisch beeld van (de eigen) seksualiteit en leren ze hun wensen en grenzen kennen. In de praktijk blijkt dat experimenteren regelmatig over gaat in grensoverschrijdend gedrag. Waar ligt de grens tussen gezond gedrag en licht of zelfs zwaar grensoverschrijdend gedrag?  Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? En welk seksueel gedrag is wel of niet oké?

In de training ‘Duiden van seksueel grensoverschrijdend gedrag’ leren professionals (hulpverlening, onderwijs) met behulp van het vlaggensysteem:

  • Seksueel gedrag van kinderen en jongeren te plaatsen in het continuüm van gezond tot zeer ongezond seksueel gedrag.
  • Hoe je om kunt gaan met seksueel experimenteer gedrag van kinderen en jongeren.
  • Seksueel gedrag van kinderen en jongeren te beoordelen, is het oké of niet?
  • De mate van grensoverschrijding in te schatten en je handelwijze daar op af te stemmen.
  • Je eigen blinde vlekken kennen en heb je iets in handen om handelingsverlegenheid te doorbreken.

De training ‘Duiden van seksueel grensoverschrijdend gedrag’ duurt een dag en wordt verzorgd door trainer Jesse Lapien, Margot Bak en Serife Cetin.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem dan contact op met Sterk Huis, via academie@sterkhuis.nl of Jesse Lapien  06-83660318 jesselapien@sterkhuis.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis