Financiën

Voor financiële vragen:

Maandag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur

E-mail: loketpleegzorg@sterkhuis.nl

Het depot en ‘t Winkeltje

Bij het depot kunnen pleegouders terecht om spullen voor hun pleegkind te lenen. Pleegouders die spullen over hebben, kunnen hun spullen bij het depot aanbieden. Als pleegouders spullen nodig hebben, kunnen ze een afspraak maken met Annie Diepens. Annie beheert het depot. De spullen mogen maximaal een half jaar geleend worden. Meer informatie over het depot: Annie Diepens (013) 536 05 60

Bij Sterk Huis is ’t Winkeltje. Hier kunnen pleegouders gratis speelgoed, baby-, peuter- en kinderkleding halen voor hun pleegkind, maar ook grotere spullen zoals ledikantjes en kinderwagens. Als u spullen nodig heeft, kunt u contact opnemen met Birgit van Erp. Spullen die u over hebt en die nog goed bruikbaar zijn, kunt u afgeven bij Sterk Huis in Goirle voor ’t Winkeltje.

Meer informatie over ‘t Winkeltje:
Birgit van Erp via birgitvanerp@sterkhuis.nl of (013) 530 49 00

Kortingen

Pleegouders kunnen via pleegzorg Sterk Huis korting krijgen bij Van Asten babysuperstore. U kunt korting krijgen (niet op aanbiedingen) op artikelen ten behoeve van uw pleegkind. Belangstellende pleegouders kunnen naam en adresgegevens, de naam en leeftijd van het betreffende pleegkind en een globale omschrijving van wat ze willen kopen, mailen naar e.zweekhorst@telfortglasvezel.nl U ontvangt dan de kortingsbon.

Tip: sporten met korting

Met de Tjippas krijgt jeugd tussen 4 en 18 jaar korting bij sporten, kunnen ze een keer in de week gratis zwemmen en krijgen ze andere kortingen. U kunt de kaart kopen bij de receptie van Recreatie bad Stappegoor, Sportcentrum Reeshof of T-Kwadraat. De pas kost € 10,- (+ eenmalig € 7,- paskosten) en is een jaar geldig. Zie www.sportintilburg.nl

Financiële bijdragen

Voor sommige zaken of activiteiten die niet onder de pleegzorgvergoeding vallen en die niet door ouders of Bureau Jeugdzorg worden betaald, kunt u wellicht een beroep doen op een van de volgende voorzieningen:

Meedoen regeling van de gemeente Tilburg. Mensen met een laag inkomen kunnen € 100,– per persoon krijgen voor bijvoorbeeld theater, muziek of sportactiviteit. www.tilburg.nl (bij wonen in Tilburg)

Jeugdsportfonds (maximaal € 250) mensen die dit ontvangen, kunnen geen gebruik meer maken van de Meedoen regeling. Niet elke gemeente is aangesloten bij het jeugdsportfonds. Meer informatie: www.jeugdsportfonds.nl.

Stichting Leergeld (landelijk) heeft mogelijkheden om kosten voor bijvoorbeeld schoolzaken te vergoeden: www.leergeld.nl
Pleegouder-voogd
De Eén Loket regeling geldt per 1 januari 2014 ook voor pleegouder-voogden.
Zorgverzekering

  • De basisverzekering is voor de biologische ouders bij vrijwillige plaatsingen en OTS
  • De aanvullende verzekering sluit Bureau jeugdzorg af bij VGZ voor alle pleegkinderen met OTS of voogdij
  • Betaal de rekeningen niet zelf, maar vraag of ze rechtstreeks door de zorgverlener kunnen worden ingediend bij de verzekering

Zwemkaartjes

U kunt zwembadkaartjes voor € 2,25 per kaartje bestellen voor de zwembaden Stappegoor en Reeshof (niet bij Rauwbraken). Dit kunt u doen bij uw pleegzorgbegeleider of bij de afdeling financiën pleegzorg. Het totaalbedrag wordt automatisch ingehouden van uw pleegvergoeding.

Download hieronder alle benodigde formulieren en financiële informatie.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Sterk Huis houd je op de hoogte
ErrorHere