Pleegzorg

Ieder kind heeft recht op een warm en veilig thuis
pleegzorg

Sterk Huis biedt kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een warme en veilige plek in een pleeggezin of in een gezinshuis. Wil jij graag pleegouder worden of verblijft jouw kind in een pleeggezin? Dan staat Sterk Huis voor jou klaar. Je kunt bij ons terecht met al je vragen over pleegzorg.

'Het weekend pleeggezin voor mijn zoontje van 6 jaar geeft ons lucht, ruimte en perspectief'
- Babette (ouder)

Pleegzorg

Opgroeien in een goed functionerend gezin is voor kinderen ontzettend belangrijk. Dat zorgt ervoor dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Als er thuis veel problemen zijn, kan het zijn dat een kind niet veilig kan opgroeien of belemmerd wordt in de ontwikkeling. Zo kan het voorkomen dat ouders de opvoeding (tijdelijk) niet (meer) aan kunnen. Het is dan soms beter als het kind tijdelijk bij een ander gezin woont of af en toe bij een ander gezin logeert.

Van probleem naar oplossing

Bij Sterk Huis proberen we problemen altijd eerst met het hele gezin op te lossen. Als de situatie onstabiel blijft, kan Sterk Huis kinderen een veilige plek in een pleeggezin of gezinshuis bieden. Dit kan zijn voor een weekend, een paar maanden of tot ze op hun achttiende zelfstandig kunnen gaan wonen. Uiteindelijk is het doel dat ouders zelf de opvoeding weer op zich gaan nemen. Als dat niet mogelijk is, kan een kind voor langere tijd bij pleegouders blijven. Kinderen vinden in een pleeggezin de rust en ruimte om zich verder te ontwikkelen. Gezinsouders vormen de vaste basis en bieden professionele begeleiding.

Heb je een vraag
over pleegzorg?

Klik op het onderwerp en kom te weten
hoe Sterk Huis jou kan helpen.

Pleegouder worden?

Kom naar één van onze informatiebijeenkomsten

Alle informatiebijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur

Locatie: MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36, Tilburg

  • 27  augustus 2019
  • 24 september 2019
  • 29 oktober 2019
  • 10 december 2019

Zij zijn al pleegouder

Mel

“Mijn moeder hoort gewoon in mijn leven”

“In de jaren ’70 vluchtte mijn moeder uit Oeganda naar Nederland, toen dictator Idi Amin daar aan de macht kwam. Idi Amin wilde de welvarende Indiase bevolking ….

Lees verder

Petra en Geert

Supergewone mensen gezocht

Het is de Week van de Pleegzorg, midden in de campagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’. Want pleegzorg betekent niet elke week naar een pretpark. En pleegouders zijn geen superhelden …

Lees verder

Kimberly

“Mijn tante gaf me zelfvertrouwen”

Kimberley (20) was 13 toen haar moeder overleed aan een herseninfarct. Kort daarna kreeg haar vader een hersentumor en hij stierf negen maanden later …

Lees verder

Rineke

“We zijn geen groep, we zijn een groot gezin”

Rinneke (31) heeft twee broers en vier zusjes. Zo voelt dat, al is alleen de oudste haar biologische broer. “Een kind moet het gevoel hebben dat er iemand voor ze …

Lees verder

Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin
Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin
Elkaar ontmoeten en ervaringen delen is zo belangrijk, waardevol en gezellig. Vandaag is er voor alle pleegkinderen en pleegouders in de regio hart van Brabant een herfstacitiviteit. We wensen jullie veel plezier vandaag.
Groetjes, Jolanda en Vivian

Onze pleegzorgmedewerkers

Bij Sterk Huis werken professionals die erg betrokken zijn bij pleegzorg. Bij hun zoektocht naar pleeggezinnen stellen zij het belang van het kind altijd voorop. Onze medewerkers beantwoorden graag jouw vragen over pleegzorg.

Marieke van Doremalen
Marieke van Doremalen
Werving Pleegzorg
Jolanda van de Wouw
Jolanda van de Wouw
Matcher Pleegzorg
Vivian Brokx
Vivian Brokx
Matcher Pleegzorg
Ineke van Griensven 7T8A6238
Ineke van Griensven
Secretariaat Pleegzorg

Artikelen over dit thema

sterkhuis-2018-2
Pleegzorg vergoeding

Als pleegouder maak je extra kosten. Wanneer je voor een pleegkind gaat zorgen kom je in aanmerking voor een pleegvergoeding….

man-of-the-match-rgb
Man of the Match

Na het succes van afgelopen jaar gaan hulpverleningsorganisatie Sterk Huis en voetbalclub Willem II Tilburg opnieuw samenwerken. Onder de noemer:…