Pleegzorg

Ieder kind heeft recht op een warm en veilig thuis
pleegzorg

Sterk Huis biedt kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een warme en veilige plek in een pleeggezin of in een gezinshuis. Wil jij graag pleegouder worden of verblijft jouw kind in een pleeggezin? Dan staat Sterk Huis voor jou klaar. Je kunt bij ons terecht met al je vragen over pleegzorg.

'Het weekend pleeggezin voor mijn zoontje van 6 jaar geeft ons lucht, ruimte en perspectief'
- Babette (ouder)

Pleegzorg

Opgroeien in een goed functionerend gezin is voor kinderen ontzettend belangrijk. Dat zorgt ervoor dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Als er thuis veel problemen zijn, kan het zijn dat een kind niet veilig kan opgroeien of belemmerd wordt in de ontwikkeling. Zo kan het voorkomen dat ouders de opvoeding (tijdelijk) niet (meer) aan kunnen. Het is dan soms beter als het kind tijdelijk bij een ander gezin woont of af en toe bij een ander gezin logeert.

Van probleem naar oplossing

Bij Sterk Huis proberen we problemen altijd eerst met het hele gezin op te lossen. Als de situatie onstabiel blijft, kan Sterk Huis kinderen een veilige plek in een pleeggezin of gezinshuis bieden. Dit kan zijn voor een weekend, een paar maanden of tot ze op hun achttiende zelfstandig kunnen gaan wonen. Uiteindelijk is het doel dat ouders zelf de opvoeding weer op zich gaan nemen. Als dat niet mogelijk is, kan een kind voor langere tijd bij pleegouders blijven. Kinderen vinden in een pleeggezin de rust en ruimte om zich verder te ontwikkelen. Gezinsouders vormen de vaste basis en bieden professionele begeleiding.

Heb je een vraag
over pleegzorg?

Klik op het onderwerp en kom te weten
hoe Sterk Huis jou kan helpen.

Pleegouder worden?

Je bent van harte welkom op een informatiebijeenkomst.

Vanwege de coronamaatregelen hebben wij besloten onze informatiebijeenkomsten tot 1 september te annuleren. In plaats daarvan organiseren wij livestreams via Facebook.

Zo proberen we in deze tijd van het vermijden van sociale contacten en binnen blijven toch alle vragen te beantwoorden! Je kunt via onderstaande link een livestream terugkijken.

https://www.facebook.com/jolandaenvivian/

  • 18 maart 2020, Tilburg GEANNULEERD
  • 16 april 2020, Waalwijk GEANNULEERD
  • 27 mei 2020, Tilburg GEANNULEERD
  • 25 juni 2020, Dongen GEANNULEERD
  • 2 september 2020, Tilburg
  • 1 oktober 2020, Goirle
  • 5 november 2020, Dongen
  • 12 november 2020, Tilburg
  • 12 december 2020, Waalwijk

 

Alle informatiebijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur

Zij zijn al pleegouder

Mel

“Mijn moeder hoort gewoon in mijn leven”

“In de jaren ’70 vluchtte mijn moeder uit Oeganda naar Nederland, toen dictator Idi Amin daar aan de macht kwam. Idi Amin wilde de welvarende Indiase bevolking ….

Lees verder

Petra en Geert

Supergewone mensen gezocht

Het is de Week van de Pleegzorg, midden in de campagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’. Want pleegzorg betekent niet elke week naar een pretpark. En pleegouders zijn geen superhelden …

Lees verder

Kimberly

“Mijn tante gaf me zelfvertrouwen”

Kimberley (20) was 13 toen haar moeder overleed aan een herseninfarct. Kort daarna kreeg haar vader een hersentumor en hij stierf negen maanden later …

Lees verder

Rineke

“We zijn geen groep, we zijn een groot gezin”

Rinneke (31) heeft twee broers en vier zusjes. Zo voelt dat, al is alleen de oudste haar biologische broer. “Een kind moet het gevoel hebben dat er iemand voor ze …

Lees verder

Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin
Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin
Vanwege de corona-maatregelen hebben wij helaas een aantal informatiebijeenkomsten moeten annuleren en hebben er een aantal livestreams plaatsgevonden.

Gelukkig kunnen we vanaf september weer starten met de reguliere informatiebijeenkomsten! Natuurlijk zullen wij rekening houden met de richtlijnen vanuit het RIVM, zodat iedereen zorgeloos naar de bijeenkomst kan komen.

De volgende bijeenkomsten staan op de planning:
Woensdag 2 september 2020, Tilburg
Donderdag 1 oktober 2020, Goirle
Donderdag 5 november 2020, Dongen
Donderdag 12 november 2020, Tilburg
Woensdag 9 december 2020, Waalwijk

De locatie van de eerstvolgende informatiebijeenkomst is:
Het Duvelhok, St. Josephstraat 133 te Tilburg (20.00 uur – 22.00 uur).

We hopen jullie te zien op 2 september! Groetjes Jolanda en Vivian

Onze pleegzorgmedewerkers

Bij Sterk Huis werken professionals die erg betrokken zijn bij pleegzorg. Bij hun zoektocht naar pleeggezinnen stellen zij het belang van het kind altijd voorop. Onze medewerkers beantwoorden graag jouw vragen over pleegzorg.

Marieke van Doremalen
Marieke van Doremalen
Werving Pleegzorg
Jolanda van de Wouw
Jolanda van de Wouw
Matcher Pleegzorg
Vivian Brokx
Vivian Brokx
Matcher Pleegzorg
Ineke van Griensven 7T8A6238
Ineke van Griensven
Secretariaat Pleegzorg

Artikelen over dit thema

livechat1
Livechat over Pleegzorg

Op 16 april organiseren Jolanda en Vivian een livestream over Pleegzorg via de Facebookpagina: Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin….