Hulp bij pleegzorg

Ieder kind heeft recht op een warm en veilig thuis
pleegzorg

Ieder kind verdient een veilig thuis. Sterk Huis biedt kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een warme en geborgen plek in een pleeggezin of gezinshuis. Ben jij een (toekomstig) pleegouder óf woont jouw kind in een pleeggezin? Sterk Huis staat voor je klaar!

'Het weekend pleeggezin voor mijn zoontje van 6 jaar geeft ons lucht, ruimte en perspectief'
- Babette (ouder)

Pleegzorg

Opgroeien in een goed functionerend gezin is belangrijk, zodat een kind zich optimaal kan ontplooien. Als er thuis veel problemen zijn en ouders de opvoeding niet aankunnen, kan het zijn dat een kind onveilig opgroeit en zich niet goed ontwikkelt. In deze situaties is het soms beter dat een kind (tijdelijk) in een ander gezin woont of geregeld bij een ander gezin logeert.

Van probleem naar oplossing

Bij Sterk Huis proberen we problemen altijd eerst bij de kern aan te pakken en met het eigen gezin op te lossen. Blijft de situatie toch onstabiel, dan biedt Sterk Huis het kind een veilige plek in een pleeggezin of gezinshuis: voor een weekend, een aantal maanden of totdat het kind de volwassen leeftijd heeft bereikt. Het uitgangspunt is dat ouders uiteindelijk zelf de opvoeding weer oppakken. Als dat niet mogelijk is, blijft een kind voor langere tijd bij pleegouders.

Heb je een vraag
over pleegzorg?

Klik op het onderwerp en
bekijk hoe Sterk Huis jou kan helpen.

Pleegouder worden?

Kom langs op een van onze informatiebijeenkomsten, waar we je alles vertellen over pleegzorg. Sinds 2020 zijn wij ‘on tour’ gegaan door de regio Hart van Brabant en wisselen de locaties van onze informatiebijeenkomsten.

Mocht een informatiebijeenkomst op locatie vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, dan zullen wij deze online via MS Teams organiseren.

  • 19 mei, Online (na aanmelden ontvang je meer informatie)
  • 24 juni, NWE Werkplaats de Spoorzone, Burg. Brokxlaan 8-76, Tilburg
  • 15 juli, Sterk Huis, Rillaersebaan 75 te Goirle
  • 15 september, De Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen
  • 14 oktober, Sterk Huis, Rillaersebaan 75 te Goirle
  • 17 november, NWE Werkplaats de Spoorzone, Burg. Brokxlaan 8-76, Tilburg
  • 9 december, Theater De Leest, Vredesplein 12 te Waalwijk

Alle informatiebijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Zij zijn al pleegouder

Mel

“Mijn moeder hoort gewoon in mijn leven”

“In de jaren ’70 vluchtte mijn moeder uit Oeganda naar Nederland, toen dictator Idi Amin daar aan de macht kwam. Idi Amin wilde de welvarende Indiase bevolking ….

Lees verder

Petra en Geert

Supergewone mensen gezocht

Het is de Week van de Pleegzorg, midden in de campagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’. Want pleegzorg betekent niet elke week naar een pretpark. En pleegouders zijn geen superhelden …

Lees verder

Kimberley

“Mijn tante gaf me zelfvertrouwen”

Kimberley (20) was 13 toen haar moeder overleed aan een herseninfarct. Kort daarna kreeg haar vader een hersentumor en hij stierf negen maanden later …

Lees verder

Rinneke

“We zijn geen groep, we zijn een groot gezin”

Rinneke (31) heeft twee broers en vier zusjes. Zo voelt dat, al is alleen de oudste haar biologische broer. “Een kind moet het gevoel hebben dat er iemand voor ze …

Lees verder

Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin
Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin
"

Voor mij is het bijzonder als je bij je ouders woont" vertelt Nika in deze ZappDoc waar haar leven centraal staat. Hebben jullie hem al gekeken? Groet, Jolanda en Vivian

Onze pleegzorgmedewerkers

Bij Sterk Huis werken professionals die enorm betrokken zijn bij pleegzorg. In de zoektocht naar het juiste pleeggezin stellen zij het belang van het kind voorop. Onze medewerkers beantwoorden graag jouw vragen over pleegzorg.

Marieke van Doremalen
Marieke van Doremalen
Werving Pleegzorg
Jolanda van de Wouw
Jolanda van de Wouw
Matcher Pleegzorg
Vivian Brokx
Vivian Brokx
Matcher Pleegzorg
Ineke van Griensven 7T8A6238
Ineke van Griensven
Secretariaat Pleegzorg

Artikelen over pleegzorg