Pleegzorg

Ieder kind heeft recht op een warm en veilig thuis

Sterk Huis biedt kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een warme en veilige plek in een pleeggezin of in een gezinshuis. Voor een weekend, een paar maanden of tot ze op hun achttiende zelfstandig kunnen gaan wonen. Deze kinderen, die vaak al een hoop hebben meegemaakt, vinden in een pleeggezin de rust en ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Het weekend / vakantie pleeggezin voor mijn zoontje van 6 jaar geeft ons “Lucht, ruimte en perspectief”

Opgroeien in een goed functionerend gezin is voor kinderen ontzettend belangrijk. Als er thuis veel problemen zijn, kan een kind niet veilig opgroeien en wordt het ernstig belemmerd in de ontwikkeling. Bij Sterk Huis proberen we altijd eerst de problemen met het hele gezin op te lossen. Helaas blijft de situatie soms te onstabiel.

Pleeggezin of gezinshuis

Lukt het niet om de problemen met het hele gezin op te lossen of is de situatie zo ernstig dat kinderen (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen? Dan gaan we samen op zoek naar een pleeggezin of gezinshuis. Sterk Huis bekijkt de situatie van het kind en het gezin en zoekt daar de best passende vorm van pleegzorg bij. Dat kunnen liefdevolle pleegouders zijn, die zich ontfermen over het kind. Of een gezinshuis, waarin uithuisgeplaatste jongeren in een normale leefomgeving opgroeien. De gezinsouders vormen de vaste basis en bieden professionele begeleiding.

Heb je een vraag
over pleegzorg?

Klik op het onderwerp en kom te weten
hoe Sterk Huis jou kan helpen.

Pleegouder worden?

Kom naar één van onze informatiebijeenkomsten

  • 27  augustus 2019
  • 24 september 2019
  • 29 oktober 2019
  • 10 december 2019

Alle informatiebijeenkomsten zijn van 20.00 – 22.00 uur

Locatie: MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36, Tilburg

Zij zijn al pleegouder

Mel

“Mijn moeder hoort gewoon in mijn leven”

“In de jaren ’70 vluchtte mijn moeder uit Oeganda naar Nederland, toen dictator Idi Amin daar aan de macht kwam. Idi Amin wilde de welvarende Indiase bevolking ….

Lees verder

Petra en Geert

Supergewone mensen gezocht

Het is de Week van de Pleegzorg, midden in de campagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’. Want pleegzorg betekent niet elke week naar een pretpark. En pleegouders zijn geen superhelden …

Lees verder

Kimberly

“Mijn tante gaf me zelfvertrouwen”

Kimberley (20) was 13 toen haar moeder overleed aan een herseninfarct. Kort daarna kreeg haar vader een hersentumor en hij stierf negen maanden later …

Lees verder

Rineke

“We zijn geen groep, we zijn een groot gezin”

Rinneke (31) heeft twee broers en vier zusjes. Zo voelt dat, al is alleen de oudste haar biologische broer. “Een kind moet het gevoel hebben dat er iemand voor ze …

Lees verder

Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin
Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin
🌞⛵️Wat is weer het genieten tijdens de zeilweek dit jaar! Elke zomervakantie gaan pleegkinderen met Sterk Huis een weekje zeilen. Zo kunnen pleegkinderen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. En bovenal samen genieten van een hele leuke week vakantie!
Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin

Onze pleegzorgmedewerkers

Bij Sterk Huis werken professionals die erg betrokken zijn bij pleegzorg. Bij hun zoektocht naar warme pleeggezinnen stellen zij het belang van het kind altijd voorop. Graag vertellen ze jou meer over het grote belang van pleegzorg en over het pleegouderschap.

Marieke van Doremalen
Marieke van Doremalen
Werving Pleegzorg
Jolanda van de Wouw
Jolanda van de Wouw
Matcher Pleegzorg
Vivian Brokx
Vivian Brokx
Matcher Pleegzorg
Ineke van Griensven 7T8A6238
Ineke van Griensven
Secretariaat Pleegzorg

Artikelen over dit thema

sterkhuis-2018-2
Pleegzorg vergoeding

Als pleegouder maak je extra kosten. Wanneer je voor een pleegkind gaat zorgen kom je in aanmerking voor een pleegvergoeding….

man-of-the-match-rgb
Man of the Match

Na het succes van afgelopen jaar gaan hulpverleningsorganisatie Sterk Huis en voetbalclub Willem II Tilburg opnieuw samenwerken. Onder de noemer:…