Persona’s

Het ontwikkelen van persona’s is een essentieel onderdeel van het leveren van effectievere zorg in de jeugd- en gezinshulpverleningssector. Persona’s zijn fictieve representaties van de verschillende soorten mensen die baat hebben bij jeugdzorgdiensten, zoals kinderen, jongeren, ouders en verzorgers. Bij Sterk huis willen we beter begrijpen hoe onze doelgroep eruit ziet, en waar de doelgroep vandaan komt. Dit gedachtengoed past bij onze tweede pijler: eerder signaleren en voorkomen.

Waarom vinden we bij Sterk Huis persona’s belangrijk, en wat leert het ons?

Een overzicht van de persona’s bij Sterk Huis

Bij Sterk Huis hebben we verschillende persona’s ontwikkeld die symbool staan voor de verschillende cliëntgroepen. De Persona’s zijn gecreëerd samen met onze eigen cliënten. Op basis van hun hun eigen ervaringen. De cliënten hebben alles samen met de onderzoekers ontwikkeld.  Van de tijdslijn tot de gebeurtenissen. Van haarkleur tot de stijl van kleding. Voor iedere persona maken we een animatie, en een infographic. De animatie vertelt het verhaal van de persona. In de infographic lees je aanvullende informatie over de doelgroep Het verhaal van de persona staat niet op zichzelf. Het is één van de vele kinderen, jongeren, vrouwen, mannen en gezinnen met deze problemen.

Werken met persona’s valt onder het Smart Start denken, waarbij we problemen eerder willen signaleren en hierop anticiperen. Wil je zelf met persona’s aan de slag? Lees er meer over in onze toolkit op besmartstart.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis