Dana-Eos

Afdelingen voor veilige opvang

Ik kan door omstandigheden niet zelfstandig wonen met mijn gezin.

Mijn gezin heeft hulp nodig

Het gezinsleven verloopt niet bij iedereen makkelijk en zorgeloos. Soms zijn de problemen thuis groter dan de oplossingen. Herkenbaar? Vind je het lastig om zelfstandig met je kind(eren) te wonen, bijvoorbeeld door opvoedingsdillema’s of een onveilige situatie? Bij Dana-Eos, de observatieafdeling van Sterk Huis, gaan we op zoek naar de oorzaken én oplossingen. Wees welkom: we staan klaar voor jouw gezin.

Dana-Eos: observatieafdeling van Sterk Huis met 24-uurs begeleiding voor gezinnen

24-uurs begeleiding en observatie

Dana-Eos is een observatieafdeling van Sterk Huis met 24-uurs begeleiding en observatie. Je verblijft twaalf weken met je gezin op onze afdeling om jullie gezinssituatie te verbeteren en belangrijke opvoedingsvaardigheden op te doen. Samen onderzoeken we wat jouw gezin nodig heeft: hoe kunnen jullie weer prettig, veilig en zelfstandig met elkaar wonen?

“Bij Dana-Eos zag ik mijn zoon Jayden langzaam weer zichzelf worden. Hij was niet meer bang en maakte weer contact met mensen.”

- Lees het verhaal van Sharina

Artikelen over dit onderwerp

die ene jongere
Die ene jongere.

Stille waters, diepe gronden Ruim negentien jaar geleden zag hulpverlener Leonie van Oosterum (56) een stil meisje binnenkomen op de…

Baby handje
Jong moeder worden

Jonge (aanstaande) moeders hebben met dezelfde zaken te maken als andere moeders, toch zijn er voor jullie sommige dingen iets…

Twaalf weken

Bij Dana-Eos woon je twaalf weken met je gezin in een eigen unit: een woonruimte met twee slaapkamers, een keuken, douche en toilet In totaal verblijven er zes gezinnen op de afdeling, waardoor je ook andere mensen tegenkomt en leert kennen. Tussen 8:30 en 21:30 uur staat de deur van jullie woonruimte open, zodat de hulpverlener zicht houdt op de situatie: wat gaat goed en waar lopen jullie nog tegenaan? We voeren uitgebreide gesprekken, beantwoorden vragen en helpen jullie op weg naar een betere toekomst.

Drie fasen

De periode dat je bij Dana-Eos verblijft, bestaat uit drie fasen:

  • Fase 1: we observeren je gezin twee weken – waarbij hulpverleners alleen ingrijpen bij onveilige situaties – en bespreken daarna jullie doelen
  • Fase 2: je werkt zes weken aan jullie doelen – waarbij we tussentijds de voortgang bespreken of nieuwe doelen stellen – en we eindigen deze fase met een adviesgesprek
  • Fase 3: je werkt nog vier weken aan jullie doelen en we regelen alvast jullie uitstroom, waarbij drie opties zijn:
  1. Je gaat als gezin terug naar de eigen woning (indien nodig met ambulante begeleiding)
  2. Je gaat als gezin in een 24-uurs setting wonen
  3. Je kind gaat elders wonen, bijvoorbeeld bij een pleeggezin

“Toen ik bij Sterk Huis aankwam, was het donker voor mijn ogen. Ik voelde me een slecht persoon door alles wat ik had meegemaakt. Gelukkig heb ik bij Sterk Huis ontdekt dat ik dat niet ben.”

- Lees het verhaal van Sharina

Download de flyer

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer informatie over de observatieafdeling Dana-Eos? Neem contact op met het Klantenbureau van Sterk Huis of lees het verhaal van Sharina.

Aanmelding voor Dana-Eos verloopt via je verwijzer, zoals de huisarts, die hiervoor contact opneemt met het Klantenbureau van Sterk Huis.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis