De Week van de Opvoeding

Het is de Week van de Opvoeding. Deze week staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Hierbij draait het om de ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Bij het opvoeden van een kind sta je er namelijk niet alleen voor.

Staan en Opvallen

Opvoeden heeft veel mooie kanten, maar is zeker ook heel hard werken. Het thema van dit jaar is daarom ‘Staan en Opvallen’. De maatschappelijke druk op ouders neemt toe, toch zijn zij weerbaarder en veerkrachtiger dan ooit. En wanneer het goed gaat met de ouder, gaat het vaak ook goed met het kind. Maar welke factoren zorgen ervoor dat ouders zich fijn voelen in het ouderschap? En hoe kunnen professionals hier een versterkende rol in spelen?

Activiteiten

De Week wordt ieder jaar georganiseerd om ouders te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan en hun eigen omgeving te betrekken. Zo voelen zij zich eerder gesteund en krijgen zo het gevoel dat zij er niet alleen voor staan. Denk aan buren, vrienden en de school maar ook lokale opvoedprofessionals zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Tijdens de Week van de Opvoeding worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor iedereen die zich bezighoudt met opvoeden. Workshops, themacafés, voorstellingen, zowel online als offline. Maar ook voor de kinderen is er van alles te doen. Kijk voor alle activiteiten op de website van de Dag van de Opvoeding.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis