Ambulant hulpverlener geweld in afhankelijkheid

Kom jij ons ‘huis’ versterken?

Wat ga je doen?

“Ons team helpt mensen die te maken hebben met onveilige situaties, onder meer door huiselijk geweld. Onze cliënten (meestal vrouwen, moeders) komen bijvoorbeeld bij ons terecht vanuit de crisisopvang. Wij zorgen dan voor de juiste na begeleiding. De insteek is altijd: wat en wie heb je nodig om je weer veilig te voelen? Het werk is divers. We maken onder meer risicoscreenings, veiligheidsplannen, zorgen voor netwerkversteviging en hebben contact met betrokken partijen zoals de wijkagent of reclassering. Ook bekijken we of een behandeling van bijvoorbeeld een traumatherapeut of psycholoog helpend kan zijn.”

Wat bieden jullie cliënten?
“We maken gebruik van de methodiek Critical Time Intervention (CTI), waarmee we cliënten de regie over hun eigen leven willen teruggeven na huiselijk geweld. Daarnaast bieden we AWARE-alarmondersteuning: hiermee komen cliënten met één druk op de knop in contact met de politie, wat het gevoel van veiligheid vergroot. Verder zetten we in op woningcontingent, waarbij een cliënt een woning (op naam van de hulpverlening) aangeboden krijgt om te oefenen met een eigen huishouden. Gaat dat goed, dan kan de woning overgaan op naam van de cliënt.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
“We werken vooral op afspraak: dagelijks staan er huisbezoeken met cliënten gepland. Hierbij horen natuurlijk ook administratieve taken, zoals het uitwerken van verslagen of verantwoording afleggen bij de gemeente van onze zorg.”

Wat maakt deze baan dynamisch?
“Het is geen kant-en-klaar pakketje. Elk traject heeft andere factoren, waarbij we altijd het tempo van de cliënt volgen. Een stalking zaak heeft een heel andere dynamiek dan een zaak met loverproblematiek, partnergeweld of eer gerelateerd geweld. We weten nooit precies hoe onze dag eruitziet.”

Waar ga je werken?

Waarom werk je graag bij Sterk Huis?
“Sterk Huis denkt met mij mee als het gaat over mijn mogelijkheden binnen de organisatie. Ik heb het gevoel dat er goed naar mij wordt geluisterd en dat ik altijd open en eerlijk kan zijn.”

Hoe is de sfeer binnen jullie team?
“We hebben een fijn team, met veel deskundigheid rondom veiligheid. We ondersteunen elkaar indien nodig. ik let nog eerder op de veiligheid van mijn collega’s dan op die van mezelf. Tussendoor kunnen we ook altijd bij elkaar terecht voor advies, een grapje of een kop thee. Belangrijk, want we hebben een zware missie, dan heb je weleens lucht nodig. Het is ook mooi dat we elkaars krachten volop benutten. Ik ben bijvoorbeeld goed in het voeren van gesprekken met jonge kinderen. Dan is het: Renée, hoe zou jij het aanpakken?

Wat verwachten we van je?

Welke eigenschappen heb je nodig voor deze baan?
“Het is belangrijk dat je rustig kan blijven als cliënten heftige situaties doormaken. Veel cliënten kunnen, bijvoorbeeld door trauma, angst, schulden of overbelasting, niet meer helder nadenken. Je hebt dan een overkoepelende blik nodig, zodat je de juiste inschatting kan maken. Ook heb je veel flexibiliteit en geduld nodig. Vaak zet je één stap vooruit en dan weer twee stappen achteruit. Maar als het dan ineens lukt, heb je wel veel eer van je werk.”

Wat geeft voldoening?
“Het kost tijd voordat een cliënt zich weer veilig voelt. Wij proberen dat gevoel van veiligheid te vergroten, onder meer door trauma’s bespreekbaar te maken, het netwerk van de cliënt te vergroten of door basiszaken (zoals een woning of vaste lasten) op orde te brengen. Als een cliënt daarna minder stress en meer veiligheid ervaart, geeft dat veel voldoening.”

Wat is je boodschap voor een nieuwe collega?
“Zoek je een dynamische baan? Kun jij zomaar je agenda omgooien en ervoor gaan? Heb je veel geduld en ben je met kleine stapjes al tevreden? Dan is dit misschien dé werkplek voor jou!”

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde sociale (Ped)agogische opleiding op minimaal HBO niveau;
  • Een SKJ of BIG registratie;
  • Minimaal 2 jaar ervaring met de doelgroep;
  • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en problematiek, sociale systemen, hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken;
  • Aanvullende opleiding (systeemtherapie – bemiddeling – etc.) is een pré.

Wat bieden we jou?

  • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving voor 28 uur per week.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling door structurele werkbegeleiding en intervisie;
  • Werken in een multidisciplinair team wat samengesteld is uit (ervaren) hulpverleners, kindbegeleider, kindbehartigers en systeemtherapeuten.
  • Schaal 9, min. € 2.603,56 en max. € 3.888,56 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod met het expliciete aanbod specialistische scholing op het gebied van complexe scheidingen en aanverwant te volgen;

Kom jij ons ‘huis’ versterken?

Sterk Huis opent de deur voor een nieuwe collega. Zie jij jezelf naast Renée en nog veel meer collega’s van team Veilig Verder staan? Solliciteer dan snel uiterlijk 23 augustus via sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. vacaturenummer 2021-65.

Wil je nog aanvullende informatie dan kun je contact opnemen met Betsie van Hoek, 06 43829955.

 

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis