Crisisopvang De Poort

De Poort staat altijd open voor jou

Heb jij te maken met acute onveiligheid of een noodsituatie door huiselijk geweld? Bij De Poort, de crisisopvang van Sterk Huis, ben je veilig. Op deze warme en beschermde plek kom je tot rust, werk je aan een veilige toekomst en maak je een nieuwe start met het vormgeven van je leven.

Wanneer kom je in aanmerking voor crisisopvang in De Poort?

De Poort is de crisisopvang van Sterk Huis voor vrouwen vanaf 18 jaar met of zonder kind(eren), ongeacht afkomst, cultuur of religie. We spreken van een crisissituatie als je thuissituatie onveilig is, je acuut moet vertrekken en direct hulp nodig hebt. Bij De Poort krijg je zes weken opvang met 24-uurs begeleiding. Het doel is om de onveilige situatie te stoppen en je veiligheid voor de toekomst te waarborgen, waar nodig met passende vervolghulpverlening.

Bouw een veilig bestaan op

Als je te maken hebt met huiselijk geweld is het noodzaak om de spiraal van geweld zo snel mogelijk te doorbreken en een veilig bestaan op te bouwen. Bij crisisopvang De Poort woon je tijdelijk in een eigen unit, mogelijk met een huisgenoot, op een afdeling met 24-uurs begeleiding. Er kan samen met andere bewoners worden gepraat, gekookt en gegeten.

Persoonlijk traject

Een ambulant hulpverlener en onze pedagogisch medewerkers helpen je bij het vormgeven van jouw persoonlijke traject in de crisisopvang, waarbij je leert om je eigen krachten en netwerk te benutten. Samen zetten we jouw wensen om in concrete doelen en borgen we jouw veiligheid binnen en uiteindelijk ook buiten De Poort.

De Poort: crisisopvang van Sterk Huis voor vrouwen vanaf 18 jaar met of zonder kind(eren)

Artikelen over dit onderwerp

Aandacht voor kinderen

Bij crisisopvang De Poort krijgen jij en je kind(eren) rust, bescherming, stabiliteit en de juiste begeleiding: de wensen van jou en je kind(eren) staan daarbij centraal. De Poort biedt kinderen extra aandacht met de methodiek Veerkracht. Onze pedagogisch medewerkers helpen je kind(eren) om alle gebeurtenissen een plekje te geven.

“Gevlucht vanuit een klein, rommelig flatje klopte Fatima bij ons aan voor hulp. Ze moest zichzelf en haar kinderen in veiligheid brengen.”

Wil je meer informatie over crisisopvang De Poort? Neem contact op met het Klantenbureau van Sterk Huis of lees het verhaal van pedagogisch medewerker Jessica.

Wij nemen te allen tijde cliënten uit de regio Hart van Brabant aan. Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar via het Klantenbureau: 013 543 30 73. Buiten kantoortijden kun je bij spoed contact opnemen met het Crisis Interventie Team (CIT): 0800 8013.

Download de flyer

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis