Hulp bij problemen bij scheiden

Sterk Huis helpt als jullie er samen niet uitkomen
complexe_scheidingen

Gaan jullie scheiden, maar komen jullie als ouders er zelf niet uit? Begrijpen jullie elkaar steeds minder goed en neemt de strijd toe? Laat de situatie niet verder escaleren. Bij Sterk Huis draait het om jullie kind en streven we naar een goede oplossing voor iedereen. Samen zorgen we dat je kind straks op een stabiele, veilige en harmonieuze wijze opgroeit in twee huizen.

Als je uit elkaar gaat …

Het aantal scheidingen in Nederland blijft verder toenemen: ongeveer een derde van alle huwelijken eindigt in een echtscheiding. Ook het aantal verbroken samenlevingscontracten loopt verder op. Een scheiding is verdrietig, maar hoeft niet per se negatief te zijn. Soms kan het juist (op de langere termijn) als een opluchting voelen, want een ongelukkige relatie met veel ruzie doet niemand goed.

Impact

Een scheiding kan grote impact hebben op jullie als ouders, je kind(eren) en de directe omgeving, ook omdat jullie veel moeten regelen. Het is dan te hopen dat je alles goed kunt afstemmen met je (ex-)partner, zonder strijd. Mochten er toch problemen ontstaan, is het goed om de juiste hulp te zoeken. In het belang van je kind.

Alsjeuitelkaargaat.nl

Als je uit elkaar gaat, kan je ook terecht op alsjeuitelkaargaat.nl. Deze website helpt je om de scheiding zo goed mogelijk te regelen. Is dat onvoldoende? Of escaleert je scheiding? Zoek dan op tijd hulp! Sterk Huis biedt behandeling en begeleiding op maat voor ouders en kinderen die een conflictscheiding doormaken.

Kinderbehartiger

In een complexe scheiding kan het soms lastig zijn om goed te luisteren naar de wensen, behoeften en emoties van het kind. Voor een kind kan het erg lastig zijn om tegen zijn ouders aan te geven wat het echt denkt, vindt en voelt. Misschien omdat het bang is om partij te moeten kiezen, om één of beide ouders te kwetsen of omdat het zelf niet goed weet wat hij voelt en denkt.

Een Kindbehartiger kan in deze situaties helpen om de stem van het kind te ontdekken en te laten horen. Een Kindbehartiger kan helpen om de wensen en behoeften van het kind ten aanzien van het contact met hun beide ouders in beeld te brengen. De Kindbehartiger is ondersteunend bij het creëren van een gezamenlijk basis om afspraken te maken tijdens of na een scheiding.

De Kindbehartiger gaat (spelenderwijs) met het kind in gesprek. Een Kindbehartiger helpt om de positie en beleving van het kind te verhelderen. Ook geeft de Kindbehartiger uitleg over de rechten van het kind ten aanzien van de scheiding van ouders. De gesprekken en contactmomenten zijn nodig zodat de Kindbehartiger informatie krijgt en zich een goed beeld kan vormen over de situatie en steeds maatwerk ondersteuning kan blijven bieden.

Een Kindbehartiger is specifiek opgeleid in het begeleiden van kinderen van gescheiden ouders. Deze opleiding wordt door de Beroepsorganisatie Kindbehartiger vorm gegeven. Na het volgen van deze opleiding mag een Kindbehartiger deze titel dragen.

Van probleem naar oplossing

Gaan jullie scheiden, maar komen jullie als ouders er zelf niet uit? Voorkom een geëscaleerde situatie voor je kind. Sterk Huis staat voor jullie klaar. Samen zorgen we ervoor dat alles goed wordt geregeld en dat de scheiding rustig verloopt. Beweeg naar een stabiele, veilige en harmonieuze toekomst voor jou en je kind.

Herken je jezelf in onderstaande situatie?

Sterk Huis helpt jou bij een complexe scheiding

Heb jij een vraag rondom jouw scheiding? www.alsjeuitelkaargaat.nl is een website over wat je moet regelen als je uit elkaar gaat. Waar begin je en hoe kun je het samen goed regelen? Met tips van ouders en een handige checklist.

Artikelen over dit thema

Downloads en folders

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis