Problemen bij scheiden

Sterk Huis helpt jou bij je scheiding
complexe_scheidingen

Zit je in een lastige scheiding en wil je advies of hulp? Dan staat Sterk Huis voor jou klaar. Wij helpen je om de scheiding zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Scheiden

Het aantal echtscheidingen in Nederland wordt steeds groter. Ongeveer een derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Een scheiding kan veel impact hebben op ouders, kinderen en hun omgeving. Er moet veel geregeld worden, zowel voor ouders als voor de kinderen. Een scheiding is vaak verdrietig, maar hoeft niet per se negatief te zijn. Het belangrijkste ‘voordeel’ van een scheiding is dat het (op de langere termijn) als een opluchting kan voelen. Een ongelukkig huwelijk met zichtbare of onzichtbare ruzie kan namelijk nare gevolgen hebben.

Van probleem naar oplossing

Sterk Huis helpt ouders en hun kinderen om ervoor te zorgen dat een scheiding zo prettig mogelijk verloopt. Wij kijken samen met ouders en kinderen hoe alles rondom de scheiding zo goed mogelijk geregeld kan worden. Samen met hen zoeken we naar de juiste hulp voor hun situatie. Zo werken we aan een goede toekomst voor ouders en kinderen.

Herken jij je in een van de
onderstaande situaties?

Klik op het onderwerp en kom te weten
hoe Sterk Huis jou kan helpen.

Sterk Huis helpt jou verder

Heb jij een vraag rondom jouw scheiding? www.alsjeuitelkaargaat.nl is een website over wat je moet regelen als je uit elkaar gaat. Waar begin je en hoe kun je het samen goed regelen? Met tips van ouders en een handige checklist.

Artikelen over dit thema