De Dag van de Scheiding

Scheidingen komen steeds vaker voor, uit cijfers van het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt. De meest voorkomende reden voor een scheiding is het vinden van een nieuwe liefde of vreemdgaan.

Herkomst

Het groeiend aantal scheidingen was de aanleiding voor de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) om een speciale dag in het leven te roepen om landelijk aandacht te vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Wat doen wij?

In het kader van de Dag van de Scheiding nodigt Alsjeuitelkaargaat.nl ouders, opa’s oma’s en andere belangrijke personen in het netwerk van kinderen uit voor de themabijeenkomst: ‘Scheiden… en de kinderen dan.’ Iedere ouder mag alleen komen. We raden u nadrukkelijke aan om zonder kinderen te komen. Iemand uit uw netwerk is uiteraard van harte welkom.

Woensdag 16 september
Locatie: de Heyhoef
Kerkenbosplaats 1
5043 RX Tilburg
Koffie: vanaf 19.00 uur
Start: 19.30 uur tot ongeveer 21.15

 • Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse
  praktijk wordt er gesproken over wat je tegenkomt
  in het dagelijks leven als gescheiden ouder.
 • Kinderen vertellen over hun ervaringen met hun
  gescheiden ouders.
 • We praten over de positie van kinderen van gescheiden
  ouders. Wat is belangrijk voor kinderen nu en in de
  toekomst, waar kun je als ouder rekening mee houden.
  Wat kan hen helpen om door deze moeilijke periode te
  komen en er sterk uit te komen.

Aanmelden

We gaan dergelijke bijeenkomsten structureel aanbieden, verspreid over de hele regio. De eerst volgende staan gepland op 23 en 25 November. Het doel van deze bijeenkomsten is ouders die uit elkaar gaan of zijn inzicht te geven wat de situatie betekent voor hun kind. Het kan hen helpen om hun handelen (eventueel) aan te passen in het belang van hun kind(eren).

Wist u dat?

Wist u dat alle kinderen vanaf 10 jaar uit onze regio kosteloos gebruik mogen maken van het online buddyprogramma van Villa Pinedo? En dat alle ouders uit onze regio kosteloos de online training ‘Aan alle gescheiden ouders’ kunnen volgen?

Op de website van Alsjeuitelkaargaat.nl is uiteraard ook een ruim aanbod aan informatie.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis