Prinsenhoeven

Behandelgroep voor jongeren van 14 tot 18 jaar

Als je ergens tegenaan loopt, kom je daar meestal met vrienden, ouders of hulp van school wel uit. Maar dat is niet altijd het geval. Soms is een situatie zo lastig dat je niet weet hoe je het moet oplossen. Misschien denk je daardoor slecht over jezelf of voel je je boos of alleen. Dan kun je terecht op Prinsenhoeven, de dag- en nachtbehandeling van Sterk Huis.

Wat is Prinsenhoeven?

Prinsenhoeven is een behandelgroep van Sterk Huis voor jongeren van 14 tot 18 jaar. Je bent hier welkom als je tegen lastige situaties aanloopt in het leven en niet meer weet hoe je die moet oplossen. Denk aan problemen thuis, op school of op je werk. Op Prinsenhoeven werk je aan een zelfstandige toekomst.

Waar woon je?

Prinsenhoeven ligt vlakbij het centrum van Tilburg. In totaal wonen er acht jongeren in het pand, maar je verblijft in een groepje van vier in één kant van het pand. De woonkamer en keuken zijn beneden en de slaapkamers en badkamer bevinden zich op de eerste verdieping. Je krijgt je eigen slaapkamer met een bed, linnengoed, kast, bureau, stoel en wastafel.

Hoe werkt het?

Je verblijft negen tot twaalf maanden op Prinsenhoeven: zeven dagen per week, dag en nacht. In die periode werk je aan je toekomst en zelfstandigheid. Onze pedagogisch medewerkers helpen je daarbij. Ze staan 24 uur per dag voor je klaar. We kijken hoe het met jou gaat en hoe je je dag invult. Zijn er lastige situaties, dan zoeken we samen naar goede oplossingen.

Op Prinsenhoeven bestaat veel structuur, overzicht en duidelijkheid. Je leert nieuwe dingen of je wordt ergens nóg beter in. Denk aan koken, opkomen voor jezelf of je emoties uiten. Wij helpen jou bij het doormaken van een mooie groei.

Hoe langer je op Prinsenhoeven woont, hoe meer verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en vrijheid je krijgt. Ook houden we samen contact met jouw ouders, zodat zij op de hoogte blijven van hoe het gaat. Indien nodig krijgen jouw ouders ook hulp van een ambulant hulpverlener.

“Ik groeide op in de Chinese cultuur, waar het belangrijk is om altijd samen te blijven en te werken. Maar achter het luikje van ons restaurant ging veel ellende schuil.”

– Lees het hele verhaal van Hoi-Shan, die op Prinsenhoeven woonde

Artikelen over dit onderwerp

die ene jongere
Die ene jongere.

Stille waters, diepe gronden Ruim negentien jaar geleden zag hulpverlener Leonie van Oosterum (56) een stil meisje binnenkomen op de…

Baby handje
Jong moeder worden

Jonge (aanstaande) moeders hebben met dezelfde zaken te maken als andere moeders, toch zijn er voor jullie sommige dingen iets…

Hoe zien je dagen eruit?

Wij geloven dat jongeren zich het beste ontwikkelen als ze een vaste dagstructuur volgen: vaste tijden om te eten, slapen en voor activiteiten en dagbesteding. Ook kun je iedere dag overleggen met een pedagogisch medewerker. Er is altijd minimaal één pedagogisch medewerker aanwezig. Ook zijn er mensen die helpen bij alle praktische taken, zoals wassen, schoonmaken en koken.

Hoe gaat het ná Prinsenhoeven?

Uiteindelijk keer je terug naar huis of je gaat ergens anders zelfstandig wonen. Samen bekijken we wat daarvoor nodig is. Het is ook mogelijk dat je eerst nog naar een Kamertrainingscentrum gaat, waar je nog zelfstandiger leert wonen. In alle gevallen is het belangrijk dat je een gezond netwerk hebt. Op Prinsenhoeven besteden we daar veel aandacht aan.

“Ik vind het heerlijk om in gesprek te gaan met jongeren en hen te begeleiden in de keuzes die zij maken. Het is leuk als ze later nog eens appen of bellen om te vertellen hoe het gaat.”

- Marit Schollen, pedagogisch medewerker op Prinsenhoeven

Meer weten?

Wil je meer weten over Prinsenhoeven en wat Sterk Huis voor jou kan betekenen?
Neem contact op.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis