Ontwikkeling en gedrag

Sterk Huis helpt kinderen veilig opgroeien
ontwikkeling-gedrag

Door vervelende gebeurtenissen kan een kind vastlopen in de ontwikkeling. Sterk Huis vindt dat ieder kind een kans verdient op een goede toekomst. Daarom helpen wij kinderen (en hun ouders/verzorgers) met het opbouwen van die toekomst.

Signalen op tijd herkennen

Kinderen en jongeren hebben allemaal weleens zo’n dag dat ze drukker of juist stiller zijn dan normaal. Niets om je als ouder meteen zorgen over te maken. Er zijn echter ook kinderen die altijd ontzettend druk zijn of die helemaal geen contact willen leggen met leeftijdsgenoten. Dat kan wijzen op een gedragsstoornis, maar ook voortkomen uit vervelende gebeurtenissen waar een kind mee te maken heeft (gehad).

Oorsprong van afwijkend gedrag

Sterk Huis zoekt samen met de ouders en het kind naar de oorsprong van het afwijkende gedrag. Zo werken we met het hele gezin aan een betere toekomst voor het kind.

Herken jij je in een van de onderstaande situaties?

Klik op het onderwerp en kom te weten hoe Sterk Huis jou kan helpen.

Kunnen wij je helpen?

Herken jij je in de hierboven omschreven signalen? Of heb je als ouder, jongere of kind behoefte om met iemand te praten over de problemen waar je in jouw leven tegenaan loopt? De hulpverleners van Sterk Huis helpen je graag verder. Goed om te weten is dat al onze hulp vertrouwelijk is en dat we niets zonder overleg met jou doen.

Artikelen over dit thema

gaming
‘Gamen als talent’

Afgelopen zaterdag in het Brabants Dagblad: Gamen is goed voor je. ‘Wie denkt dat videogames hersenloos vermaak zijn voor gemakzuchtige…