Training Huwelijksdwang en eergerelateerd geweld voor professionals

Voor docenten en zorgpersoneel in het voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs

Herken huwelijksdwang en eergerelateerd geweld voor professionals

Jaarlijks trouwen naar schatting honderden Nederlandse jongeren tegen hun zin. Het gaat dan vooral om meisjes en jongens tussen de 16 en 25 jaar met een niet-westerse achtergrond. Huwelijksdwang, achterlating in het buitenland en ander eergerelateerd geweld worden vaak pas opgemerkt als het te laat is. Sterk Huis verzorgt trainingen rondom dit thema voor docenten en voor (zorg)professionals.

We bieden een training om (zorg)professionals vaardiger te maken in het waarnemen en handelen bij (een vermoeden van) huwelijksdwang, achterlating en eergerelateerd geweld, gecombineerd met een e-module die voorafgaand aan de training wordt ingevuld. De training is minimaal twee dagdelen voor groepen van bij voorkeur maximaal 12 deelnemers. In overleg kan er ook een gastcollege of workshop worden verzorgd, van 1,5 tot 2 uur, op locatie van uw organisatie. Het maximum aantal deelnemers is dan 25 personen.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Sterk Huis, via academie@sterkhuis.nl of via 06 417 236 29 (Vivian Jacobs). Kijk voor meer achtergrondinformatie ook eens op www.huwelijksdwang.info en www.huiselijkgeweld.nl

Quote deelnemer

“De training is interessant voor elke (aankomende) professional en docent. Het gaat immers vooral om het bewustzijn: herkennen, in gesprek gaan, doorvragen en weten welke instanties daadwerkelijk kunnen helpen. Daarmee kun je voor een jongere het verschil maken.”

 

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Sterk Huis houd je op de hoogte
ErrorHere