Loverboys herkennen

Een loverboy dwingt mij tot seks met anderen

Denk jij dat je te maken hebt met een loverboy? Dwingt iemand je tot seks met anderen of tot criminele activiteiten? Dat is heftig en traumatisch. Zeker als degene die je dwingt iemand is waar je verliefd op bent of iemand is die je chanteert. Als iemand over je grenzen heen gaat, voelt dat bedreigend. Wij helpen je graag om uit deze moeilijke situatie te komen. Je kan eventueel ook anoniem met ons chatten.

Wat zijn loverboys?

Loverboys, of liever gezegd mensenhandelaren, zijn criminelen die proberen om jongeren de prostitutie in te lokken of ze dwingen om andere strafbare dingen te doen. Het doel van een loverboy is altijd om er zelf beter van te worden. Dit betekent vrijwel altijd door geld te verdienen.

Wat is de werkwijze van een loverboy tegenwoordig?

Het klassieke beeld van een loverboy, die eerst zijn slachtoffer verliefd laat worden, is er niet meer. De werkwijzen zijn veranderd. Tegenwoordig gaat het er harder aan toe. Loverboys van nu werken vooral online en steken weinig tijd meer in het met cadeautjes en liefdevolle aandacht veroveren van zijn slachtoffer. Het eerste contact wordt vaak via social media of via dating-apps gelegd.

Loverboys chatten soms met tientallen jonge vrouwen tegelijkertijd. Als dan één meisje een pikante foto opstuurt, begint de chantage en bedreigingen. Een ander voorbeeld is dat loverboys contact leggen via social media, er volgt seks en daarvan worden filmpjes gemaakt. Daar worden slachtoffers mee gechanteerd en zo worden ze de prostitutie in gebracht. Waar vroeger weken of maanden werd geïnvesteerd in het bewerken van een meisje, kan je tegenwoordig na één dag al slachtoffer van een loverboy zijn. Ze proberen zich vooral te richten op kwetsbare en jonge meisjes, maar dit hoeft niet zo te zijn.

Hoe kan je ze herkennen?

Een loverboy herkennen is tegenwoordig niet zo makkelijk. Voorheen waren er duidelijke signalen waar je op kon letten; hij overweldigt je met liefde, hij vindt geld en macht heel belangrijk en na een tijdje laat hij je dingen doen die je niet wil doen. Dit begint klein, maar wordt steeds groter of extremer. Zoals een nieuw telefoonabonnement, zodat je geen contact met je ouders en vriendinnen kan hebben, of seks hebben met anderen voor geld. Een loverboy van nu herkennen is lastiger, omdat ze zo snel te werk gaan. Let dus goed op als je chat met mensen die je niet kent.

Artikelen over dit onderwerp

mannelijke slachtoffer van mensenhandel op een rots
Verbrijzelde dromen

Een brief geschreven door een slachtoffer van mensenhandel Verbrijzelde dromen. Als je me vraagt ​​hoe mijn leven is, is dat…

“Ik voel me weer gewaardeerd als mens en draai weer mee in de normale mensenwereld. Bij Veilig Lima word ik op een positieve manier benaderd en niet constant bekeken op wat me is overkomen.”

- Anna

Hoe biedt Sterk Huis hulp aan slachtoffers?

Ben jij of ken jij een slachtoffer van een loverboy? Je staat er niet alleen voor. Bij Sterk Huis kun je terecht als je slachtoffer bent, denkt slachtoffer te worden of als je als ouder denkt dat je kind vermoedelijk slachtoffer wordt.

Het kan zijn dat je in een situatie verkeert die zo bedreigend is dat je moet onderduiken. Wij bieden je een warme en veilige plek waar je tot rust kunt komen. Ook kunnen we je helpen om eventueel aangifte te doen bij de politie.

Samen met andere meiden verblijf je in een appartement of je verblijft in een eigen kamer. Doordat de andere meiden hetzelfde hebben meegemaakt, kun je veel met elkaar delen. Door middel van activiteiten en trainingen werken we aan je weerbaarheid. Ons doel is om samen met jou aan een veilige en zelfstandige toekomst te werken.

Veilig LIMA staat klaar voor slachtoffers

Bij Veilig Lima staan we klaar voor meiden tussen de 14 en 23 jaar die te maken hebben (gehad) met seksuele dwang en slachtoffer zijn van jeugdprostitutie (bijvoorbeeld door een loverboy). Je woont er ongeveer zes tot negen maanden. Zeven dagen per week krijg je 24-uurs begeleiding. Je verblijft op een veilige locatie met een eigen slaapkamer. Andere ruimtes, zoals badkamer en toilet, deel je met een huisgenoot. Lees meer over Veilig Lima.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis