Week van de Pleegzorg 2019

In 2019 wordt de Week van de Pleegzorg voor de vijfde keer georganiseerd: van 30 oktober t/m 6 november. ook Sterk Huis doet weer mee. Met leuke activiteiten voor onze pleeggezinnen: gratis zwemmen, pleegoudercafé en een filmavond Instant Family voor pleegouders en mensen die pleegouder willen worden. Met dank aan Laco, Optisport en Euroscoop.

500 pleeggezinnen

In Midden-Brabant zijn er ruim 500 pleeggezinnen die ruimte in hun hart en huis hebben of hebben gemaakt voor een kind dat niet thuis kan wonen. Veel pleegkinderen kunnen na een tijd weer terug naar huis en er zijn ook pleegkinderen die langdurig in een pleeggezin opgroeien. Of kinderen die een deel van de weekenden en vakanties naar een pleeggezin gaan. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Een belangrijk onderdeel is het werven van nieuwe pleegouders.  Daarom start er een nieuwe campagne op woensdag 30 oktober.

Mensen die meer willen weten over pleegzorg, nodigen we van harte uit op onze informatieavond op dinsdag 29 oktober in Tilburg. Infopakket aanvragen en aanmelden voor de infoavond kan via pleegzorg@sterkhuis.nl. Op woensdag 6 november is er om 20.00 uur een live chat met een pleegouder op de Facebook pagina: Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis