Week van de pleegzorg staat in het teken van #groenlicht.

ik geef de toekomst van kinderen groen licht

Zet jij alle seinen op groen voor de kinderen die wachten op een plek in een pleeggezin?

Het gaat niet goed met het aantal beschikbare pleegouders. Er is al een aantal jaren sprake van een afname van het aantal nieuwe pleegouders. Tegelijkertijd is de vraag naar pleegzorg nog altijd groter dan het aanbod van beschikbare pleegouders. Daardoor neemt het tekort langzaam, maar gestaag toe. Zorgwekkend. Een lichtpuntje is wel dat het aantal kinderen waarvoor pleegzorg nodig is, na een jarenlange stijging en een periode van stabilisatie, weliswaar ook iets lijkt te krimpen.

Pleegzorg Nederland maakt zich zorgen om het afnemende aantal nieuwe pleegouders. Kinderen zijn de dupe van het langdurige tekort aan pleegouders. Omdat minder pleegouders beschikbaar zijn, is het voor de pleegzorg steeds lastiger om een juiste match te maken tussen kind en pleegouder. Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders daalde afgelopen jaar flink ten opzichte van het jaar daarvoor. Om ieder kind dat op pleegzorg wacht groen licht te kunnen geven zijn er 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Zowel in deeltijd, kortdurend, als voor langere tijd.

Week van de pleegzorg

Elk jaar organiseert Jeugdzorg Nederland de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Jeugdzorg Nederland aandacht vestigen op pleegzorg, en het tekort aan pleegouders. Tijdens de Week van de Pleegzorg staan er veel verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met gemeenten, zoals netwerkbijeenkomsten en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten. Open je wereld tijdens de Week van de Pleegzorg van 2 tot en met 9 november 2022.

Zet jij het licht op groen voor de toekomst van een kind? Kom naar de informatiebijeenkomst van Sterk Huis op 2 november om 20:00 u bij Sterk Huis aan de Rillaersebaan 75. Liever online? Kijk dan op 8 december naar de online informatiebijeenkomst. Aanmelden kan bij pleegzorg@sterkhuis.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis