Pleegzorg Sterk Huis goed op orde!

inspectie (2)

Op 14 september heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een onderzoek gedaan naar de kwaliteit en organisatie van de Pleegzorg van Sterk Huis. Reden voor deze bezoeken is dat de inspectie al langere tijd geen toezichten heeft uitgevoerd binnen pleegzorg (landelijk). Het doel van deze inspectie was om te bepalen of Sterk Huis verantwoorde hulp biedt.

Conclusie van het rapport

Sterk Huis scoort vooral licht- en donkergroen op de getoetste normen. Dit houdt in dat we vooral positief scoren, maar er zijn ook een aantal aandachtspunten. We zijn trots op onze hoogste score voor het goed uitvragen bij ouders, pleegouders en kinderen, wat belangrijk is in de hulp en ondersteuning, het structureel investeren in reflectie en de goede verbinding van visie en uitvoering. Dit is essentieel voor de continuïteit van de zorgverlening. Maar er zijn ook een aantal aandachtgebieden. De klachtenregeling wordt beter zichtbaar op onze website en we streven naar een betere ketensamenwerking van Gecertificeerde Instellingen.

Op basis van de bevindingen en de aanpassingen die wij gaan doorvoeren, is uit de inspectie gebleken dat wij in staat zijn om verantwoorde hulp te bieden. Wij zijn super blij dat het IGJ een positieve beoordeling heeft gegeven! En trots op de samenwerking met pleegouders en onze medewerkers binnen pleegzorg!

Het rapport

Hieronder een weergave vanuit het rapport. We gaan aan de slag met de verbeterpunten zodat wij als Sterk Huis een nog betere kwaliteit kunnen bieden aan onze pleegouders en kinderen.

Het hele rapport is te lezen op www.igj.nl.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis