Training Traumasensitief werken voor professionals

Traumasensitief werken

In de training Traumasensitief werken doen professionals kennis en vaardigheden op die nodig zijn om effectief te kunnen zorgen voor getraumatiseerde kinderen en tieners. Deelnemers leren hoe opvoeden met kennis over trauma kan bijdragen aan de veiligheid en het welzijn van kinderen. Zij kunnen oefeningen doen voor het opbouwen van capaciteiten die hen ondersteunen om de kennis en vaardigheden toe te passen bij de kinderen die aan hun zorg zijn toevertrouwd.

De training Traumasensitief werken wordt vanaf 2019 gegeven voor professionals die met kinderen en jongeren werken.

“ Trauma is een belangrijk onderwerp voor opvoeders, omdat veel kinderen die uit huis zijn geplaatst getraumatiseerd zijn. Traumatische stressreacties en anderen reacties op een trauma kunnen bij kinderen gedrag veroorzaken dat je versteld doet staan. Hun relaties met jou, met andere volwassenen en zelfs met hun leeftijdsgenoten kunnen instabiel of onvoorspelbaar zijn, en al je gebruikelijke opvoedingsmethoden- de trucjes die zo goed werkten bij je eigen kinderen- kunnen totaal niet werken” . Lees meer ervaringen via deze link

Duur van de training          
2 dagen

Groepsgrootte     
maximaal 15 deelnemers

datum   
26 november en 3 december in 2019 of 4 en 11 februari in 2020

Kosten                                 
€ 500,00 per deelnemer

De training voldoet aan de eisen van het SKJ en is geaccrediteerd voor 13,5 punten

Meer informatie

Lees onze folder voor meer informatie

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem dan contact op met Sterk Huis, via academie@sterkhuis.nl of via 013-5309400 of Marian van Esch (06-34555026).

Moeilijke kinderen in de klas? of kinderen die het moeilijk hebben?

Iedereen kent het beeld: een kind in een klas wat ‘ontploft’. Een stoel vliegt door het lokaal, veel geschreeuw en gescheld. Slaan met de deur en een klas vol met kinderen op wie dit ook allemaal effect heeft. Niemand wordt er blij van en de leerstof komt ook in de knel. Vaak zit er trauma achter dit gedrag. Hoe kan het anders op school? Hoe kun je ervoor zorgen dat een kind op school kan blijven? Hoe zorg je dat kinderen zich in veiligheid kunnen ontwikkelen? Traumasensitief lesgeven kan voor iedereen positief werken.

Lees het hele artikel hier