ART

agressie regulatie training

Bij ART krijg je meer inzicht in je boosheid en leer je nieuwe vaardigheden om met mensen om te gaan. Hoe kun je problemen oplossen zonder agressie?

Voor wie

De training is voor jongeren die problemen hebben met het omgaan met hun agressie. Daardoor krijg je namelijk makkelijk problemen en komt je ontwikkeling in de knel.
De training is in kleine groepen of individueel.

We besteden aandacht aan

  • je op een effectieve, sociaal vaardige manier te uiten en problemen op te lossen;
  • je te verplaatsen in anderen;
  • dieper na te denken en bewust te worden;
  • je impulsen beter te reguleren;
  • beter te begrijpen hoe boosheid bij jou werkt.

Zo werkt het

Het programma heeft verschillende onderdelen: Sociale vaardigheidstraining, boosheid controle training, moreel redeneren, psycho-educatie.

Vaak starten we met de boosheid controle training. Hierdoor krijg je meer zicht op het verloop van jouw boosheid. Daarna kijken we welke sociale vaardigheden je gaat oefenen.

Met de boosheid controle training leer je je zelfcontrole te verbeteren en agressie te verminderen of te hanteren. Je leert de stappen van boosheid te herkennen en hoe je op een andere manier kunt reageren.

Praktische informatie

Elke week is er een bijeenkomst van 1 uur. We bespreken dan de ervaringen van de deelnemers. Steeds wordt een stap uit de ketting uitgelegd en toegevoegd. Je krijgt uitleg en tips om daarna wat je geleerd hebt in de praktijk uit te proberen.
Meestal zijn er 10 bijeenkomsten.

Aanmelden

Voor deelname aan een training is in de meeste gevallen een indicatie nodig. Deze kun je aanvragen via de gemeente/wijkteams. Minderjarigen kunnen ook via de huisarts een verwijzing krijgen. Neem contact op met je hulpverlener of het Klantenbureau van Sterk Huis.

Download flyer

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis