Wat gebeurt er na een crisis? Spoedhulp bij Sterk Huis

Een moeder van twee kinderen belandt in het ziekenhuis na een ernstig ongeluk. De kinderen worden opgevangen door familie. Een artikel dat je vaak in de krant leest. Maar wat gebeurt er als er geen familie in beeld is? Of als de kinderen geen plek hebben waar opvang geregeld kan worden? Dan wordt het Crisis Interventie Team ingeschakeld. Zo ook vorige week maandag:

Een medewerker van het Crisis Interventie Team arriveert in de ochtend met twee kinderen na een ernstig ongeluk met de moeder bij Sterk Huis: er is direct hulp en opvang nodig. Kleding of andere spulletjes zijn achtergelaten, de jongste heeft in zijn broek geplast en zijn zus zit van oor tot oor onder de chocoladepasta van het ontbijt. De kinderen worden hartelijk welkom geheten en direct wordt er een sprookjesboek uit de kast gehaald. Een hulpverlener zet de kinderen op zijn knie, en gaat een sprookje voorlezen. Als hij dan ook nog met een baard van een week de grote boze wolf imiteert hebben de kinderen plezier en kunnen ze gelukkig weer lachen. Ondertussen wordt er in ons winkeltje luiers en kleding gehaald. Bij Sterk Huis beschikken wij over een prachtige hoofdletter Tovertuin. Na het eten zijn de kinderen daar onder begeleiding lekker gaan spelen.

Voor de kinderen is het belangrijk dat zeĀ samen opgevangen kunnen worden. Het blijkt lastig en we blijven doorzoeken naar een goede oplossing. Dan biedt een collega twee logeerplekken aan. Een zeer genereus en bijzonder, maar niet gebruikelijk aanbod waar we natuurlijk toestemming voor moeten hebben. Gelukkig kregen we via de officiĆ«le wegen een akkoord en konden we aan de slag. De spulletjes werden bij elkaar gezocht, extra kinderstoeltje in de auto en op weg met de kids naar een gezellige, warme en veilige plek voor de avond.

De dag erna worden er afspraken gemaakt met Pleegzorg Sterk Huis waar we een gezin vinden waar beide kinderen een tijdje kunnen verblijven. Die middag volgt er een spannend moment. Onze collega gaat samen met de kinderen naar het ziekenhuis om de moeder te bezoeken. Erg belangrijk want moeder wordt gerustgesteld dat de kinderen in goede handen zijn en de kinderen krijgen gevoelsmatig toestemming om elders te verblijven. Hierna gaan de kinderen naar het pleeggezin waar ze met open armen worden ontvangen. School is inmiddels ook ingelicht zodat de kinderen ook daar goed opgevangen worden.

Een crisissituatie als hierboven komt vaker voor bij Sterk Huis. Aan ons de taak om snel en juist te reageren. Zo zie je dat achter een kort krantenartikel het werk van ontzettend veel toegewijde hulpverleners schuilt.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis

Door een fout in het systeem zijn de gegevens van dit formulier in het afgelopen jaar onjuist verwerkt. Het gaat hierbij om de voornaam- en achternaam. Per 16-03 is dit verholpen en worden alle gegevens op de juiste manier verwerkt. Alle openbare gegevens zijn verwijderd. Voor meer informatie kun je terecht bij hr@sterkhuis.nl