Gedragswetenschapper Pleegzorg

Ieder kind heeft recht op een warm en veilig thuis

24-28 uur │ WO │Goirle

Wat ga je doen?

Inhoudelijk ben je verantwoordelijk voor de in pleeggezinnen opgenomen jeugdigen en hun (gezins)systeem. Dit doe je samen met de pleegzorgwerker, die als zorgcoördinator verbonden is aan de pleeggezinnen. Tijdens kantooruren ben je direct beschikbaar voor complexe problematieken waar de pleegzorgwerkers mee te maken krijgen. Je hebt tevens een adviserende rol naar het management. Daarnaast is inhoudelijke methodische inbreng en ontwikkeling een belangrijke taak.

Sterk Huis heeft een duidelijke visie op hechting & trauma bij kinderen en het belang van de behandeling daarvan, onder andere middels VCT (Vroegkinderlijk Chronisch Trauma). Deze visie is binnen de gehele organisatie geïmplementeerd. Je hebt een centrale rol om deze visie mee te blijven ontwikkelen en uit te dragen. Binnen de pleegzorg worden op een laagdrempelige manier ook andere interventies ingezet, zoals VIB en Sherborn Samenspel.

Waar ga je aan de slag?

In ons cluster Pleegzorg. Sterk Huis biedt kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een warme en veilige plek in een pleeggezin of in een gezinshuis. Voor een weekend, een paar maanden of tot ze zelfstandig kunnen gaan wonen. Deze kinderen, die vaak al een hoop hebben meegemaakt, vinden in een pleeggezin de rust en ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 • een afgeronde opleiding als gedragswetenschapper (psychologie / orthopedagogiek) op WO (master- of postmaster) niveau;
 • een SKJ of BIG registratie;
 • minimaal 2 jaar ervaring binnen het werkveld als gedragswetenschapper;
 • bij voorkeur heb je de cursus(sen) ten aanzien van Vroegkinderlijk  Chronisch Trauma (VCT) gevolgd of ben je bereid deze te gaan volgen;
 • je beschikt over analytisch vermogen;
 • sociale vaardigheden voor adviseren en begeleiden van uitvoerende medewerkers en voor het onderhouden van in- en externe contacten.

Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die organisatorisch en communicatief sterk is en een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat bieden wij jou?

 • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing. Sterk Huis biedt onder meer cursussen en supervisie aan op het gebied van VCT.
 • Salarisschaal 11, min. € 3.240,13 en max. € 4.896,26 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod, waaronder supervisie en/of intervisie.
 • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar met intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd.

Kom jij ons huis versterken?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met één van de gedragswetenschappers Tosca Sebus 06-43826474 (toscasebus@sterkhuis.nl ) of Karen Westerveen 06-81956722 (karenwesterveen@sterkhuis.nl )

Wil je reageren, stuur dan uiterlijk 11 juni  een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2021-45.


Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten  voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.