Ben jij onze nieuwe
Gedragswetenschapper Pleegzorg?
Gedragswetenschapper Pleegzorg
20 - 28 uur
Midden-Brabant
Schaal 11: max. € 5.793,72
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
WO
SKJ of BIG registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Sterk Huis biedt kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een warme en veilige plek in een pleeggezin of in een gezinshuis. Voor een weekend, een paar maanden of tot ze zelfstandig kunnen gaan wonen. Deze kinderen, die vaak al een hoop hebben meegemaakt, vinden in een pleeggezin de rust en ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Hoe doe
je dat?

Je wordt onderdeel van een fijn team waarbinnen onderlinge verbondenheid centraal staat. Samen zijn we verantwoordelijk voor de pleegkinderen, pleegouders en de voor hen belangrijke personen. De pleegzorgwerker is als zorgcoördinator verbonden aan de pleeggezinnen. Met de pleegzorgwerker werk je aan complexe problematieken. Je hebt tevens een adviserende rol naar het management. Daarnaast is inhoudelijke methodische inbreng en ontwikkeling een belangrijke taak. Sterk Huis heeft een duidelijke visie op hechting & trauma bij kinderen en het belang van de behandeling daarvan, onder andere middels de Slapende Honden methodiek. Deze visie is binnen de gehele organisatie geïmplementeerd. Je hebt een centrale rol om deze visie mee te blijven ontwikkelen en uit te dragen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het Psychotraumacentrum van Sterk Huis. Binnen de afdeling pleegzorg worden op een laagdrempelige manier ook andere interventies ingezet, zoals Video Interactieve Begeleiding en Geweldloos Verzet.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis gunt iedereen de beste kansen op een goede toekomst voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Het liefst woon ik gewoon bij mijn moeder, maar ik weet dat dat niet kan. Gelukkig heb ik een goede band met mijn hulpverlener. Dat is echt een tof mens."
- Elias, 15 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je start om 9 uur met een caseloadoverleg met een van de pleegzorgwerkers die aan jou verbonden is. De pleegzorgwerker wil een aantal pleegkinderen bespreken die het moeilijk hebben. Jullie zetten samen lijnen uit en bekijken of een behandeling passend zou kunnen zijn. Ook bespreken jullie een aantal rustig lopende zaken.

Om 10 uur staat het stafoverleg gepland. Samen met de clustermanager en de teamleiders bespreken we onder andere de implementatie van geweldloos verzet, de kwartaalcijfers en het tevredenheidsonderzoek onder pleegouders.

Daarna werk je jouw mail bij. Terwijl je dat doet komt een pleegzorgwerker binnenlopen met een spoedvraag over een pleegkind. Omdat er ook een en ander lijkt te spelen rondom de pleegouders, vragen jullie of de teamleider van het centrum voor pleegzorg mee kan denken. Met elkaar zetten jullie de lijnen uit waarmee de pleegzorgwerker verder kan.

Rond 12.15 uur is het tijd voor de lunch. In de kantine sluit je aan bij de collega’s en kletsen we na over het weekend.

Na de lunch heb je een afspraak met een pleegzorgwerker over een pleegkind dat gedrag laat zien wat wijst op trauma. Omdat zij niet kan praten over haar trauma’s willen we kijken of een “Slapende Honden” traject passend is. Jullie vullen samen een Barrièretool voor haar in.

Rond 14.30 uur sluit je aan bij het matchingsoverleg. De matchers zorgen ervoor dat kinderen die bij pleegzorg worden aangemeld, een plekje krijgen in een pleeggezin wat passend is. We bespreken de kinderen die zijn aangemeld en kijken welk gezinnen er ruimte hebben. Daarna bekijken we of deze pleeggezinnen ook een passend aanbod hebben.

Rond 15.30 heb je samen met een collega gedragswetenschappers een afspraak. Jullie zijn bezig om het Sterk Huis brede protocol rondom incidentmeldingen aan te passen. Hierbij neem jij de werkwijze en visie vanuit pleegzorg mee.

Tussendoor komt de pleegzorgwerker die eerder op de dag een spoedvraag had, nog even afstemmen over de situatie en de lijn die zij aan het uitzetten is.

Aan het einde van de dag staat een overleg gepland samen met de betrokken pleegzorgwerker en een collega van het PsychoTraumaCentrum over een lopend behandeltraject van een pleegkind.

Wat verwachten wij van je?

Je bent een bevlogen collega met goede sociale vaardigheden zodat zowel de pleegzorgwerkers als de pleegouders optimaal geadviseerd en begeleidt worden. Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. Jij bent organisatorisch en communicatief sterk en kan een burg slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Bovendien beschik je over analytisch vermogen.
Verder heb je:

Een afgeronde opleiding als gedragswetenschapper (psychologie of orthopedagogiek) op WO (master- of postmaster) niveau.
Minimaal 2 jaar ervaring binnen het werkveld als gedragswetenschapper of andere relevante (werk)ervaring.
Een SKJ of BIG registratie.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie gedragswetenschapper in schaal 11 met salaris tussen € 3.834,03 en € 5.793,72 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.                                            
  • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar met intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en goede overige secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • SKJ geaccrediteerd opleidingsmogelijkheden, waaronder supervisie, intervisie en indien nodig werkbegeleiding.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monique van Rooij via 06-51251202. De vacature sluit op 17 juni 2024. De eerste gesprekken staan gepland op 18 juni 2024.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.