Gedragswetenschapper pleegzorg

sterkhuis-vacature_5

Gedragswetenschapper Pleegzorg

24-28 uur │ WO │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?

Je wordt onderdeel van een fijn team waarbinnen onderlinge verbondenheid centraal staat. We staan voor elkaar klaar en vinden het ook belangrijk dat er ruimte is voor gezelligheid en plezier. Samen zijn we verantwoordelijk voor de pleegkinderen en de voor hen belangrijke personen. De pleegzorgwerker is als zorgcoördinator verbonden aan de pleeggezinnen. Met hen werk je aan complexe problematieken. Je hebt tevens een adviserende rol naar het management. Daarnaast is inhoudelijke methodische inbreng en ontwikkeling een belangrijke taak.

Sterk Huis heeft een duidelijke visie op hechting & trauma bij kinderen en het belang van de behandeling daarvan, onder andere middels de Slapende Honden methodiek. Deze visie is binnen de gehele organisatie geïmplementeerd. Je hebt een centrale rol om deze visie mee te blijven ontwikkelen en uit te dragen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het Psychotraumacentrum van Sterk Huis. Binnen de pleegzorg worden op een laagdrempelige manier ook andere interventies ingezet, zoals VIB en Sherborne Samenspel.

Waar ga je aan de slag?

In ons cluster Pleegzorg. Sterk Huis biedt kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen een warme en veilige plek in een pleeggezin of in een gezinshuis. Voor een weekend, een paar maanden of tot ze zelfstandig kunnen gaan wonen. Deze kinderen, die vaak al een hoop hebben meegemaakt, vinden in een pleeggezin de rust en ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien.

Wat verwachten wij van je?

Dat je een bevlogen collega bent waarbij hart en hoofd onlosmakelijk verbonden zijn met het werken met cliënten met een complexe problematiek. Je hebt:

 • een afgeronde opleiding als gedragswetenschapper (psychologie / orthopedagogiek) op WO (master- of postmaster) niveau;
 • een SKJ of BIG registratie;
 • minimaal 2 jaar ervaring binnen het werkveld als gedragswetenschapper of andere relevante (werk)ervaring;
 • je beschikt over analytisch vermogen;
 • sociale vaardigheden voor het adviseren en begeleiden van pleegzorgwerkers en voor het onderhouden van in- en externe contacten.

Je houdt het hoofd koel bij crisissituaties en weet hoe hierin te interveniëren. We zoeken iemand die organisatorisch en communicatief sterk is en een brug weet te slaan tussen professionals van andere disciplines en organisaties. Als ambassadeur van Sterk Huis draag je helder uit waar Sterk Huis voor staat.

Wat wij je bieden?

 • Een zelfstandige functie in een professionele en dynamische werkomgeving.
 • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing in onder andere traumasensitief werken en -behandeling. Sterk Huis biedt onder meer cursussen en supervisie aan op het gebied van VCT.
 • Salarisschaal 11, min. 3.240,13 en max. € 4.896,26 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • SKJ geaccrediteerd opleidingsmogelijkheden, waaronder supervisie, intervisie en indien nodig werkbegeleiding.
 • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar met intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd.

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met één van de gedragswetenschappers Soumaya Broeders 06-82317003 (soumayabroeders@sterkhuis.nl) of Karen Westerveen 06-81956722 (karenwesterveen@sterkhuis.nl )

Wil je reageren, stuur dan een mail, voorzien van een motivatiebrief en CV, naar sollicitatie@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2021-83. Interne kandidaten kunnen mailen naar: pz@sterkhuis.nl.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.