Trainingen Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

meldcode

Kinderen moeten veilig kunnen opgroeien. Alleen al in de regio Hart van Brabant hebben meer dan 3000 kinderen te maken met kindermishandeling en huiselijk geweld. Dat zijn 30 touringcarbussen vol! Je kunt als professional in een situatie terecht komen waar je een naar onderbuikgevoel van krijgt. Wat moet je doen met deze vermoedens? Leer melden volgens de nieuwe meldcode. Want: wegkijken is geen optie!

OVER DE TRAININGEN

Het Coördinatiepunt Meldcode Hart van Brabant biedt verschillende trainingen aan om kindermishandeling en huiselijk geweld te leren melden volgens de meldcode. Je kunt een training volgen als je als professional of organisatie verplicht bent om met de meldcode te werken (zoals het onderwijs of de kinderopvang), maar ook als je dit niet verplicht bent. De volgende trainingen worden gegeven:

Basistraining
Na de basistraining kennen professionals de stappen van de meldcode en kunnen zij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling goed duiden. Zij kunnen deze signalen bespreekbaar maken met een collega en met Veilig Thuis. De basistraining duurt 6 uur. De kosten voor deze training zijn €950 voor regionale partners uit regio Hart van Brabant en €1100 voor buitenregionale partners, bij een groepsgrootte van maximaal 15 personen.

Verdiepingstraining
De verdiepingstraining is intensiever en richt zich met name op (jeugd)professionals. Na deze training kunnen professionals handelen via de stappen van de Meldcode. Alle vaardigheden van de stappen van de meldcode komen aan bod. De lokale sociale kaart en hulpaanbod (preventief en curatief) komen naar voren alsmede het in netwerkverband samenwerken rondom de aanpak van kindermishandeling. De verdiepingstraining duurt, afhankelijk van het type verdiepingstraining, 8 – 12 uur. De kosten voor de verdiepingstraning zijn € 1500,00 bij een groepsgrootte van maximaal 15 personen.

AANMELDEN?

Aanmelden voor een training kan via info@coordinatiepuntmeldcode.nl. Ook kunt u mailen voor andere vragen, zoals over de kosten van de trainingen. U ontvangt binnen 48 uur een reactie op uw mail en indien er verdiepende vragen zijn wordt er telefonisch contact opgenomen met de aanvrager door één van de trainers.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis