Trainingen meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Kinderen moeten veilig kunnen opgroeien. Alleen al in de regio Hart van Brabant hebben meer dan 3000 kinderen te maken met kindermishandeling en huiselijk geweld. 30 touringcarbussen vol! Als professional kom je soms in situaties waar je een naar onderbuikgevoel van krijgt. Wat moet je doen met deze vermoedens? Leer melden volgens de nieuwe meldcode. Want: wegkijken is geen optie!

Voor professionals, kappers en de sportleraar

Dat iedereen dezelfde kennis, taal en handelingswijze heeft bij de meldcode is ontzettend belangrijk. De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling heeft vijf stappen. Deze zijn voor iedereen hetzelfde. Het Coördinatiepunt is een initiatief van de taskforce. Sterk Huis en IMW geven organisaties trainingen en workshops op maat.

  • Gezondheidszorg
  • Onderwijs, peuterspeelzalen en kinderdagverblijf
  • Veiligheid en justitie
  • Medewerkers Gemeenten
  • Woningbouwcorporaties
  • Kappers, culturele sector, scouting en nog veel meer….

Eenduidige aanpak

De aanpak van het Coördinatiepunt Meldcode is eenduidig met een overzichtelijk trainingsaanbod. Iedereen ontvangt een training (op maat) met dezelfde elementen en taal. Via de trainingen ontvangen professionals ook informatie over de regionale aanpak, samenwerking en hulpverlening. Daarom is Veilig Thuis nauw betrokken bij het Coördinatiepunt Meldcode.

Interesse? Voor vragen kan je contact opnemen met: info@coordinatiepuntmeldcode.nl

De Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant wil verbinden, aanjagen en richt zich op preventie en effectiviteit. Sterk Huis is een van de organisaties die zich vanuit en met de Taskforce actief inzetten om huiselijk geweld en kindermishandeling tegen te gaan.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Sterk Huis houd je op de hoogte
ErrorHere