Ik ben of word jong moeder

Ik ben tiener en zwanger, wat moet ik nu?

Als je jong moeder wordt, kan je leven flink op z’n kop komen te staan. Soms is het een bewuste keuze om jong moeder te worden, maar het kan ook gebeuren dat je onverwachts zwanger raakt. Op zo’n moment sta je voor grote dilemma’s. Niet alleen moet je voor jezelf belangrijke keuzes maken, maar ook voor de vader van je kindje en voor je omgeving.

Lastig wordt het als je geen fijne jeugd hebt gehad of te maken hebt met een onveilige (thuis)situatie. Veel meiden die jong moeder worden, hebben al veel meegemaakt. Dat kan het moederschap extra uitdagend maken. Wanneer je vroeger niet de liefde en aandacht kreeg die je wel nodig had, of als je opgroeide in een omgeving vol met ruzie en agressie, is het lastig om je eigen kindje op te voeden.

Hoe kan Sterk Huis jou helpen?

Sterk Huis helpt je met het aanleren van opvoedvaardigheden. Ook kunnen we je helpen met het versterken van je zelfvertrouwen en weerbaarheid. Daarnaast bieden we een warme en veilige plek waar jij met je kindje op adem kunt komen, om vanuit daar aan een veilige en zelfstandige toekomst te bouwen.

Margriet Kusters
Margriet Kusters
Klantenbureau

Artikelen over dit onderwerp