‘Jongeren moeten tot 21 jaar jeugdhulp kunnen krijgen’

Jeugdhulp moet tot 21 jaar worden geboden en in sommige gevallen zelfs tot 23 jaar, adviseert de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) dinsdag. Nu wordt er nog jeugdhulp verleend aan mensen tot achttien jaar. (bron nu.nl)

Jongeren zijn niet ineens volwassen als de kalender vertelt dat ze 18 jaar zijn geworden. Terwijl er vanaf dat moment veel volwassen keuzes verwacht worden. Over onderwerpen zoals een opleiding, wonen, inkomen, zorg of ondersteuning.  De meeste jongeren kunnen na hun 18e verjaardag terugvallen op hun ouders in een stabiele thuissituatie. Maar er zijn ook genoeg kinderen die te maken hebben met complexe problemen en niet klaar zijn om volledig op eigen benen te staan. Voor deze kinderen is het hulp en ondersteuning hartstikke belangrijk. Ook na hun 18e levensjaar. Sterk Huis pleit voor verlenging van de zorg wanneer nodig.

Op eigen tempo naar zelfstandigheid groeien 

Bij Sterk Huis ervaren we dat kinderen met een verlenging van zorg meer vertrouwen krijgen omdat ze op hun eigen tempo naar zelfstandigheid toe kunnen groeien. Het is belangrijk dat jongeren begeleid kunnen worden bij het regelen van zaken als een huis, inkomen of een opleiding.

 

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis