De mooiste achtertuin van Brabant

Afgelopen zaterdag is tijdens open huis onze prachtige Healing Garden geopend. Een belevenistuin waar onze cliënten veilig buiten kunnen zijn, waar kinderfeestjes gevierd worden , waar kinderen gewoon kind kunnen zijn en kunnen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Bijzonder is dat de cliënten actief hebben geparticipeerd in het ontwerpproces. Zo hebben kinderen de Johan Cruyff coatings uitgekozen en onderhouden de ouders een moestuin.

Dat de Healing Garden nu al een succes is blijkt uit de verhalen van cliënten. Eva*, een slachtoffer van huiselijk geweld ‘Ik kom tot rust door de mooie omgeving. Soms maken we tijdens een behandeling gebruik van de tuin en dat helpt mij heel erg’. Een andere moeder die samen met haar kinderen bij Sterk Huis verblijft vertelt tijdens de opening dat haar zoontje laatst een kinderfeestje mocht geven in de tuin. ‘alle vriendjes waren jaloers op die grote achtertuin van mijn zoon’. 

De Healing Garden is een bijzonder project dat door Het Vergeten Kind, Kinderpostzegels, Lions Nederland, Basisschool de Bron, De Johan Cruyff Foundation en diverse tuinbedrijven gerealiseerd is.

 

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis