Rots & Water

Rots & Water

Rots & Water is een training om je weerbaarheid te vergroten.

Rots staat voor sterk en onverzettelijk en water staat voor meegaand en flexibel. Beiden zijn goed. Soms ben je te veel rots en soms te veel water. Dan kun je problemen of ruzie krijgen met de mensen om je heen. Of anderen houden helemaal geen rekening met je. Door lichamelijk de verschillen tussen Rots & Water te ervaren, leer je ook op een andere manier te praten over wat jij wilt.

Rots & Water helpt je om vaardigheden te ontwikkelen om op een prettiger manier met elkaar om te gaan.. Er is veel aandacht voor zelfvertrouwen, veiligheid en het bewaken van je eigen grenzen.

Voor wie?

Deze groepstraining is voor kinderen, vrouwen en mannen die in een opvang groep van Sterk Huis verblijven en voor cliënten die ambulante hulp van Sterk Huis krijgen. Soms is een individuele training mogelijk.

We besteden aandacht aan

  • bewust worden van je eigen lichaam, houding, emoties en reactiepatronen.
  • je sterk voelen in je eigen lichaam en je vertrouwt meer in jezelf en je eigen kracht.
  • je kracht voelen en vanuit rust richting geven. ervaren dat je sterk bent en hoe je je kracht kunt omzetten in acties.
  • omgaan met spannende situaties zonder het contact met jezelf te verliezen.
  • eigen persoonlijke ruimte te voelen en ervaren.
  • in actie te komen in verlammende situaties.

Zo werkt het

Rots & Water bestaat vooral uit lichamelijke oefeningen. Zo ontwikkel je lichamelijke, mentale en sociale vaardigheden. Die vaardigheden kun je gebruiken in je dagelijks leven. We bespreken de ervaringen die je opdoet.
De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers en één of twee trainers.
De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Aanmelden

Voor deelname aan een training is in de meeste gevallen een indicatie nodig. Deze kun je aanvragen via de gemeente/ wijkteams. Minderjarigen kunnen ook via de huisarts een verwijzing krijgen. Neem contact op met je hulpverlener of het Klantenbureau van Sterk Huis.

Download flyer

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis