Vakantie in de opvang

Vakantie vieren en in de opvang wonen. Hoe is dat eigenlijk? Bij Sterk Huis wonen er tijdens de vakantie periode veel kinderen en jongeren die niet naar huis kunnen of op vakantie gaan. Marloes is 17 jaar en woont sinds vier maanden bij Sterk Huis. Zij heeft voor jullie een verslag gemaakt van de afgelopen vakantieweek bij Sterk Huis. Haar vakantie in de opvang.

Vakantie bij Sterk Huis

Nu dat het ook bij Sterk Huis 6 weken vakantie is, mogen we lekker iets langer in bed blijven liggen. Om 9 uur worden we bij het ontbijt verwacht en daarna starten we de dag op. Verder organiseren ze veel dingen vanuit Sterk Huis en ook op de afdelingen apart worden er leuke activiteiten georganiseerd. Ik geef jullie een kijkje hoe een week op Sterk Huis eruit ziet!

Op maandag was het super warm en zijn we met alle meiden die op de afdeling waren een ijsje gaan halen in het dorp. Dit was erg gezellig met elkaar. Dinsdag was er een sportdag met een wekelijkse bootcamp om half 11. Dit is een uurtje sporten en oefeningen doen. We doen dit in de tuin achter onze opvang. De tuin is een fijne plek om te zijn vanwege de rust en al het groen. Het is ook afgesloten zodat de meiden en kinderen die hier met een code zitten ook lekker naar buiten kunnen. ’S Middags was er nog een sport en spel uurtje waar jongeren en moeders met kinderen aan mee konden doen.

Naar de film en beautyavond

Op woensdagmiddag zijn we naar de film geweest, Verliefd op Cuba. Dit was aangeboden door het cultuurcentrum Jan van Besouw. De hele week zijn er verschillende films waar cliënten van Sterk Huis heen kunnen. Super leuk dat Jan van Besouw dit mogelijk maakt voor ons!

Donderdags werd er een beauty avond verzorgd door de afdeling. De groepsleiders waren naar de winkel geweest en hadden daar nagellakjes, maskertjes e.a. dingen meegenomen. We hebben toen met alle meiden bij elkaar gezeten en degene die graag wilde konden make-up of haren laten doen door elkaar. Daarnaast stond er een muziekje op op de achtergrond en er werd lekker gekletst. Op vrijdagavond werd er op de afdeling een filmavond georganiseerd met een chocoladefondue.

Een zomergevoel

Ik vind het heel leuk dat er verschillende dingen georganiseerd voor ons. Er wordt aan ons gevraagd wat wij graag willen doen en daar is het programma op afgestemd. Ik had niet verwacht dat er hier tijdens de vakantie veel werd gedaan, maar door alle activiteiten heb ik ook een zomergevoel gekregen. En dat is fijn!

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis