TeamUp start bij Sterk Huis in Goirle

TeamUp, een gezamenlijk project van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland voor gevluchte kinderen en jongeren in Nederland start volgend jaar op de nieuwe locatie Sterk Huis. Sterk Huis vangt meer dan honderd alleenstaande minderjarige vreemdelingen op in de regio Hart van Brabant. Om deze jongeren de nodige structuur en stabiliteit te bieden door sport- en spelactiviteiten, is TeamUp hard op zoek naar vrijwilligers die wekelijks in Tilburg de activiteiten willen begeleiden.

Als vrijwilliger van Team Up draag je via sport, spel en beweging bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

Nu al verzorgen maar liefst 200 vrijwilligers de TeamUp-activiteiten op 28 opvanglocaties. Om zoveel mogelijk gevluchte jongeren in Tilburg de kans te geven mee te doen aan de TeamUp-activiteiten is er een grote behoefte aan enthousiaste vrijwilligers. TeamUp biedt vrijwilligers training en begeleiding.

Coördinator AMV Sterk Huis Astrid van Overbeek: “Onze jongeren zijn zonder ouders of familie naar Nederland gevlucht. Wat deze jongeren in hun jeugd hebben meegemaakt, is schrijnend. In Nederland voelen ze de onzekerheid of hun ouders mogen overkomen naar Nederland. Dit zorgt voor veel stress. Door de activiteiten van TeamUp bieden we jongeren vermaak en ontspanning. Essentieel bij het verwerken van alle nare gebeurtenissen.”

Spelenderwijs werken aan de toekomst

TeamUp biedt gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten zodat kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. Alle activiteiten hebben een diepliggend doel en zijn gekoppeld aan thema’s waar kinderen in opvanglocaties mee te maken hebben zoals conflict en spanning. De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen, komen van pas in hun dagelijks leven.

Geïnteresseerden van 21 jaar en ouder kunnen het gehele profiel bekijken op: vrijwilliger gezocht!

Of direct solliciteren via: www.sollicitatieteamup.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis