Resultaten van de zoektocht naar nieuwe pleegouders

Afgelopen september stond Sterk Huis Pleegzorg voor een belangrijke taak: 30 kinderen stonden op de wachtlijst voor pleegzorg. Elk kind dat moet wachten op een warm en veilig thuis is te veel. Wat hebben wij afgelopen tijd gedaan om meer pleegouders te vinden? En nog veel belangrijk met welk resultaat?

Nieuwe pleegouders vinden is geen gemakkelijke taak. Niet iedereen staat hiervoor open. Je vangt immers niet zo maar een kind van een ander op. Vaak hebben pleegkinderen ook te maken met complexe problemen en een lastige thuissituatie. Gemiddeld moet de boodschap zeven keer bij pleegouders in spé langs komen voordat zij zich aanmelden voor een informatie bijeenkomst. Veel mensen weten niet dat je ook pleegouder kan zijn voor alleen het weekend en de vakantie. Onze focus voor de campagne lag daarom op deze vorm.

Willem II en Sterk Huis zoeken nieuwe pleegouders

In september is Sterk Huis samen met voetbalclub Willem II de zoektocht gestart naar nieuwe Pleegouders. Er bestaat namelijk een kans dat er onder de supports ook ouders bij zitten die willen nadenken over het pleegouder schap.  En als er dan in dat weekend een thuiswedstrijd van Willem II valt, zullen de pleegkinderen dat geweldig vinden. De samenwerking met Willem II heeft veel opgeleverd. Zo zat onze oproep in alle Tricolores magazines (ruim 10.000 stukjes) en stond de wedstrijd tegen FC Utrecht in het teken van Pleegzorg.

Werven via Facebook

Via de pagina Jolanda en Vivian zoeken een pleeggezin hebben we de afgelopen drie maanden een campagne gedeeld. Met een profiel van een pleegkind, altijd geanonimiseerd, is het ons gelukt om drie pleegkinderen te machten met een pleeggezin. Daarnaast hebben we via de pagina ontzettend veel mensen (ruim 51.000) bereikt. Gezien de boodschap zeven keer langs moet komen beloofd dat veel goeds!

Benieuwd naar alle resultaten? Deze vind je hier

 

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis