Ontwerpwedstrijd voor basisscholen

Meer dan honderd duizend kinderen in Nederland hebben te maken met kindermishandeling. Deze kinderen worden thuis uitgescholden, geslagen, verwaarloosd of zelfs genegeerd. Of ze zijn getuige van heftige ruzies thuis. Vaak weten ze niet dat hun situatie niet normaal is. Door in de klas over dit onderwerp te praten, leren kinderen wat kindermishandeling is en dat het niet normaal is als kinderen zich thuis niet veilig kunnen voelen.

Blue is er om kinderen te helpen

Blue leert kinderen dat het niet oké is als iemand je pijn doet en dat er hulp is. Blue vertelt wat hij vroeger heeft meegemaakt en hoe hij hulp heeft gevonden. Blue helpt ook zijn vriendjes en vriendinnetjes. Zo heeft hij Yellow geholpen door te zeggen dat het niet haar schuld is dat haar papa en mama ruzie maken. En dat het goed is als ze erover praat. Blue gaat nu Pink helpen.

Ontwerpwedstrijd Pink

Pink is een maatje van Blue. De moeder van Pink ligt soms de hele dag in bed. Ze wil dan niks doen en doet boos tegen Pink. Ze zegt zelfs wel eens dat het door Pink komt dat ze zo doet. Daar wordt Pink heel verdrietig van. Maar dat laat hij aan niemand merken. Hij wil niet dat zijn broertje en zusje zien dat hij verdrietig is. Als een echte grote broer zorgt Pink ervoor dat zijn jongere broertje en zusje naar school gaan en eten krijgen.

Pink is roze. Weet jij hoe Pink er verder uit ziet? En wat Blue kan doen om Pink te helpen?
Doe met de klas mee aan deze leuke ontwerpwedstrijd!

Hoe doe je mee?

  • Kijk samen in de klas naar de filmpjes van Blue en Yellow op www.zorgenomeenkind.nl/blue
  • Bedenk hoe Pink eruit ziet en maak samen in de klas een creatie van Pink. Lees op de achterkant van deze flyer de tips van juf Sanne hoe zij samen met haar klas het ontwerp van Yellow heeft aangepakt.
  • Stuur een foto of filmpje van deze creatie naar taskforcekindermishandeling@tilburg.nl. Doe dit voor 9 november met vermelding van school en klas. Vertel in de mail erbij wat Blue kan doen om Pink te helpen.
  • In de week tegen kindermishandeling (16 – 22 november 2020) worden de winnaars bekend gemaakt.

Wat kun je winnen?

Groep 3 – 4: Voorleesboek Schildje
Groep 5 – 6: Lesboek KinderrechtenNU
Groep 7 – 8: Workshop Boksen

Lees meer in de flyer, of op de website van zorgenomeenkind.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis