Ben jij onze nieuwe
GZ Psycholoog?
GZ Psycholoog
28 - 36 uur
Midden-Brabant
Schaal 12: max. € 6.564,26
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
WO Postdoctoraal
BIG registratie
Kennis van hulpverleningsmethoden
Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

BEN JIJ EEN STERKHOUDER?

Bij Sterk Huis zetten we ons met toewijding in omdat we houden van ons vak. We zijn Sterk-Houders. We omarmen de hulpvraag en laten niet meer los. We gaan voor eersteklas zorg op basis van hoogwaardige kennis en ervaring. Vind je dat een te grote verantwoordelijkheid? Of ben je een SterkHouder?

Voor wie
doe je het?

Je zet je in voor kinderen, gezinnen, vrouwen en mannen die in een situatie zitten die schadelijk is of was. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eergerelateerd geweld, seksueel misbruik, complexe scheidingen of mensenhandel. Een diverse groep dus. Vaak is er sprake van complex trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

Hoe doe
je dat?

Je werkt aan complexe diagnostische vraagstukken en behandelt cliënten in de jeugd- en gezinshulpverlening. Veiligheid heeft daarbij de hoogste prioriteit. Die veiligheid bieden we in het uiterste geval met noodopvang, maar ook vaak met ambulante zorg. Naast je werk als behandelaar, ben je onderdeel van een specialistisch, multidisciplinair team. Jullie delen expertise om de deskundigheid binnen Sterk Huis op niveau te houden.

Waarom werken bij
Sterk Huis?

Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. We zijn een tegendraadse, soms wat rebelse organisatie met een stevige visie. We geloven in kennis en ervaring. Onze Steeds Sterker Academie biedt ondersteuning om continu te blijven leren, ontwikkelen en innoveren. Sterk Huis is een platte organisatie met sterke teams. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld door inhoudelijk bij te dragen aan onze missie om te innoveren in het sociale domein. Als echte SterkHouder pak je natuurlijk je kans om je verder te ontwikkelen.

"
Laatst hadden we bij Sterk Huis een The Voice avond. Dat was echt heel erg leuk. De leiding deden gekke dansjes. Het was de leukste middag bij Sterk Huis."
- Shannon 9 jaar

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Je begint vandaag met een multidisciplinair teamoverleg met een orthopedagoog, twee ambulant hulpverleners, een systeemtherapeut en een psychiater. Jullie bespreken een aantal vraagstukken die spelen bij cliënten. Daarnaast voeren jullie een inhoudelijke discussie over de vraag hoe de Slapende Honden methodiek nóg meer focus kan krijgen. Na dit intensieve overleg gaan jullie gezellig samen lunchen.

Na de middag heb je een aantal behandelingen. Voor een op het eerste oog vrolijke meid van 13 jaar is het jullie eerste gesprek. Een collega heeft haar naar jou doorverwezen omdat ze vroegkinderlijk trauma vermoedt. Na een langdurig onveilige thuissituatie is ze nu opgenomen in een pleeggezin.

Na de behandelingen heb je nog wat tijd nodig om de gesprekken vast te leggen. Tussendoor komt er af en toe een collega langs met een korte vraag. Toch lukt het je om je verslagen af te ronden en zelfs nog wat mailtjes te beantwoorden.

Je kijkt uit naar de training Supervisie Slapende Honden van de Sterk Huis Academie die je morgen gaat volgen. Het is een training die is gericht op het opheffen van barrières voor traumabehandeling.

Wat verwachten wij van je?

Je bent analytisch en sociaal, zodat je een brug kunt maken tussen professionals uit verschillende disciplines en organisaties. Ook weet jij rustig te blijven tijdens crisissituaties en je collega’s te adviseren door middel van methodische aanpak.
Verder heb je:

Een WO diploma (ontwikkelings-) psychologie/orthopedagogiek, aangevuld met een postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog of orthopedagoog generalist.
Minimaal 3- 5 relevante werkervaring.
Kennis van en inzicht in voor de cliëntendoelgroep (erkende) therapeutische interventies en behandelmethoden; EMDR (basis en vervolg) en TG-CGT
Minimaal 3- 5 relevante werkervaring.
Ervaring in het verrichten van psychodiagnostiek – ervaring in werken met doelgroep complex en chronisch trauma is een pré.
een BIG registratie als GZ-psycholoog of Orthopedagogisch Generalist.

#STERKHOUDER

Wat hebben we te bieden?

  • De functie GZ psycholoog in schaal 12, met salaris tussen € 4.171,02 en € 6.564,26 o.b.v. 36 uur per week, conform CAO-Jeugdzorg 2024-2025.
  • Een contract voor 24-36 uur per week.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en overige goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en scholing in onder andere traumasensitief werken en -behandeling.
  • Een eigen SKJ geaccrediteerd opleidingsaanbod, waaronder supervisie en/of intervisie.
  • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar met intentie voor verlenging naar onbepaalde tijd.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met hoofd inhoudelijke ontwikkeling Ilona Brekelmans via 013 9400530.  Het betreft een doorlopende vacature.

Deze vacature is gelijktijdig voor in- en externe kandidaten opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Bij gelijke geschiktheid van de kandidaten geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toch niet helemaal wat je zoekt?

Aarzel niet om contact op te nemen, ook als deze vacature toch niet helemaal aansluit bij wat je zoekt. We hebben regelmatig nieuwe vacatures en zijn altijd op zoek naar gemotiveerde SterkHouders!
Geen vacature missen? Meld je hieronder aan voor de Job Alert.