Jeugd in tijden van corona

De lockdown als gevolg van de COVID-19 pandemie raakt jongeren en kinderen bijzonder hard. In een belangrijke fase in hun leven bevinden zij zich in een crisis waarvan we de impact, reikwijdte en diepte niet kennen. Ook weten we niet op welke wijze de samenleving weer terug zal veren. Dit levert veel onzekerheid op.

Het Impactprogramma van Tilburg University verbindt wetenschappers uit verschillende vakgebieden met maatschappelijke partners om naar oplossingen te zoeken voor dit probleem. Welk perspectief kunnen we jongeren bieden ter voorkoming van bijvoorbeeld langdurige werkloosheid, uitval op school, (chronische) psychische problemen en andere problematieken? Hoe voorkomen we het ontstaan van een coronageneratie.

In de podcast ‘jeugd in tijden van corona’ gaan Jolanda Mathijssen van Tranzo en Lian Smits van Sterk Huis in op de effecten van corona op jongeren in kwetsbare thuissituaties en de jeugdzorg. In sommige gevallen bemoeilijken de consequenties en maatregelen van corona het werk wat wordt gedaan voor jongeren. Wat opvallend is, is dat er ook nieuwe inzichten ontstaan die juist meer mogelijkheden bieden aan hulpverleners en onderzoekers.

Beluister hier de podcast.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis