Kijktip! Murdered by my father

Klem tussen liefde en relatie

Salma is beloofd aan Haroon, maar ze wordt verliefd op de charismatische Imi. Terwijl haar geplande verloving met Haroon nadert, komt Salma steeds meer klem te zitten tussen liefde en traditie. De korte film ‘Murdered by my father’ weergeeft een mooi, maar heftig beeld van de problematiek bij eerwraak. Een aanrader! 

Opstaan tegen eerwraak

Eergerelateerd geweld krijgt veel aandacht in de media. Eerwraak, waarbij het slachtoffer wordt vermoord zoals in deze film, is de bekendste vorm van eergerelateerd geweld. Maar ook bedreiging, mishandeling, huwelijksdwang en ontvoering vallen onder deze noemer. Meestal zijn het allochtone meiden en vrouwen die te maken krijgen met dit geweld. Sterk Huis biedt hun een veilige plek en bemiddelt tussen het slachtoffer en de familie.

Alleen maar slachtoffers

Sterk Huis heeft in de afgelopen jaren meer dan 600 bedreigde meiden en vrouwen opgevangen. In het begin was slechts 20 % van de bemiddelingen tussen vrouw en familie succesvol. Inmiddels is dat door onderzoek en ervaring gestegen naar 60 %. In het artikel uit de STERK vertellen we de verhalen van slachtoffers, daders en medeplichtigen. Conclusie: bij eergerelateerd geweld zijn alleen maar slachtoffers.

Wanneer je familie over jouw leven beslist vanwege de familie-eer, word je beperkt in je vrijheid. Je mag geen verkering hebben, geen kleren dragen die je mooi vindt of geen andere mening hebben dan je ouders. Soms komt er ook dreiging en agressie bij kijken. Dit kan ervoor zorgen dat jij je niet meer veilig voelt. Of zelfs dat je niet meer veilig bent en moet vluchten voor je familie. Heb je te maken met eergerelateerd geweld? Word je bedreigd of mishandeld? Aarzel niet en zoek hulp. 

 

 

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis