Helft kinderen bedreigd door conflict, armoede of discriminatie

Meer dan de helft van alle kinderen – ruim 1,2 miljard – wordt bedreigd door conflicten, armoede of discriminatie van meisjes, staat in een nieuw rapport van Save the Children. Het rapport The Many Faces of Exclusion (De Vele Gezichten van Uitsluiting) toont aan hoe de drie genoemde factoren wereldwijd kinderen van hun jeugd dreigen te beroven – of al beroofd hebben.

Nederland staat met een gedeelde zesde plek aan de goede kant, maar ook in Nederland krijgen niet alle kinderen kansen op een goede toekomst. Zo groeit 1 op de 8 kinderen in Nederland op in armoede. Worden jaarlijks 119.000 kinderen mishandeld. En waren er vorig jaar 35.356 gezinnen die te maken hadden met meerdere complexe problemen. Kinderen kunnen hier ernstige schade door oplopen.  Zo komt hun ontwikkeling ernstig onder druk te staan en is er een grote kans op vroegkinderlijk trauma

‘Goed dat deze complexe problemen ook onder de aandacht zijn bij de politiek. Zo is recent een nieuwe aanpak kindermishandeling en huiselijk geweld door het minister van VWS gelanceerd. Dit zijn goede stappen’ zegt Lian Smits, bestuurder van Sterk Huis. Het rapport van Save the Childeren wordt aan minister Hugo de Jonge overhandigd.

 

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis