EVA

Afdeling voor veilige opvang

Bij EVA kun je veilig wonen als je te maken hebt met dwang of geweld vanwege de familie-eer.

Ik voel me onveilig en beperkt in mijn vrijheid vanwege de familie-eer

Leef je tussen twee culturen en heb je hierdoor te maken met onveiligheid? Word je onder druk gezet, in je vrijheden beperkt of heb je te maken met psychische of lichamelijke mishandeling? Weet dat wij voor je klaarstaan. Bij de Extra Veilige Afdeling (EVA) van Sterk Huis ben je veilig. Wij adviseren je, verlenen hulp en helpen je om (tijdelijk) thuis weg te gaan.

Warm en veilig

EVA is een warme en veilige plek. Al jaren vangen wij meiden en moeders met kinderen op die te maken hebben met onveiligheid en isolatie. Wij hebben veel kennis en ervaring als het gaat over deze familieproblematiek en helpen je graag bij het oplossen van jouw problemen.

“Mijn ouders wilden dat ik met mijn neef uit Turkije trouwde. Ik wil best trouwen met een Turkse man, maar niet met mijn neef. Ik werd mishandeld door mijn moeder en broers toen ik dit weigerde. Bij EVA woon ik nu op een veilige plek.”

Artikelen over dit onderwerp

Welkom bij EVA

EVA bestaat voor meisjes en jonge vrouwen die te maken hebben met eergerelateerde dwang- en geweldsituaties. Je woont tijdelijk zeven dagen per week, 24 uur per dag in een extra veilige, zelfstandige unit.

Extra veilige woonunit

In de woonunit heb je een eigen slaapkamer. Verder bestaat de unit uit een woonruimte, keuken, badkamer en toilet, die je mogelijk met een huisgenoot deelt. Er is ook een groepsruimte met een woonkamer en keuken, waar je samen met de andere meiden televisiekijkt, spelletjes doet, kletst of eet. Het is ook mogelijk om samen met je kindje bij EVA te wonen. Jullie verblijven dan in een eigen woonunit. We zorgen voor speelgoed en bieden je kindje voldoende aandacht.

Bij Sterk Huis hebben we ook een eigen klaslokaal, waar je veilig kunt studeren. Onze pedagogisch medewerkers helpen je waar nodig en geven advies over wonen, school, werk en vrije tijd. Ook voeren we regelmatig gesprekken met jou over je veiligheid en welzijn.

Werk aan je toekomst

Bij EVA krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen en aan je toekomst te werken. Dit gebeurt in een extra beschermde en veilige omgeving. We helpen je bij het oplossen van je familieproblemen. Ook helpen we je bij het verwerken van jouw nare ervaringen, middels therapie. Wij hebben expertise op het gebied van trauma.

Je bent pas vrij als je écht veilig bent. Bij EVA zetten we ons in voor jouw veiligheid en vrijheid. We helpen je verder, totdat je weer veilig kunt terugkeren naar huis of naar een andere plek.

Meer informatie of aanmelden

Wil je meer informatie over EVA? Neem contact op met het Klantenbureau van Sterk Huis.

Bij EVA ondersteunen we je bij jouw familieproblemen. Daarnaast is er veel aandacht voor hoe het met JOU gaat. Wat zijn jouw gevoelens en hoe kun je je nare ervaringen een plekje geven?

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis