Training Meldcode: Gewoon doen!

Meldcode: Gewoon doen!

De Meldcode is een stappenplan wat professionals helpt om Huiselijk geweld en Kindermishandeling in beeld te brengen, het gesprek te voeren en te wegen wat er moet gebeuren. Signaleren en bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling is geen gemakkelijke taak. In de training Meldcode: Gewoon Doen! is hier alle aandacht voor. Het is een actieve training waarin de deelnemers aan het werk gaan en aan de hand van hun eigen casuïstiek door alle vaardigheden van de meldcode worden geleid. De trainers gaan in op het concretiseren van signalen, het voeren van het gesprek met de ouder of de cliënt en het wegen of er nu sprake is van onveiligheid en wat er moet gebeuren.

Tijdens de hele trainingsdag staat samenwerking centraal. Wanneer beide partijen dezelfde visie en ideeën hebben is samenwerken vaak niet zo moeilijk, maar wat als dit niet het geval is kan een casus soms als een hete aardappel voelen. Samenwerken is belangrijk, met je collega’s, maar ook met externe partijen zoals bijvoorbeeld Veilig Thuis, niemand kan huiselijk geweld of kindermishandeling alleen oplossen.

De training steekt daarnaast in op de nieuwe werkwijze van Veilig Thuis en hoe je het afwegingskader wat per 1 januari 2019 is toegevoegd aan de meldcode toepast

Meer informatie?

Duur: 1 dag
Locatie: live of online
Aanmelden: info@coordinatiepunttrainingen.nl

Wil je meer informatie over de training? Mail dan naar academie@sterkhuis.nl.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis