Na heftige jeugd heeft Kelly (18) mooie ambities voor de toekomst

Kelly woont sinds haar derde niet meer thuis. Ze verhuisde verschillende keren, van pleegouder naar gezinshuis. Sinds twee jaar woont ze in een Fasehuis bij Sterk Huis. Bij FunX vertelt ze openhartig over haar verleden, het fasehuis en haar toekomstdromen.

Toen Kelly drie jaar oud was kwam Kelly in aanraking met jeugdzorg. Ze herinnert het zich nog goed. ‘Ik zat op de crèche toen twee mensen van jeugdzorg vertelden dat ik met ze meeging.’ Na haar turbulente verleden woont ze nu in een fasehuis van Sterk Huis. ‘In het fasehuis leer ik in fases om op mezelf te wonen. Ik wordt klaargestoomd voor een goede toekomst. Zo kan ik straks bijvoorbeeld in mijn eigen huisje wonen.’

Ambities voor de toekomst

In de toekomst zou Kelly graag haar eigen horecazaak willen hebben. Voor de mensen die ooit aan haar hebben getwijfeld heeft ze een boodschap: ‘Wat je ook meemaakt, jij bent de enige die iets van je toekomst kan maken. Dat kan niemand anders voor je doen. In welke situatie je ook zit, je moet met hart en ziel vechten voor wat je wil.’ Aan jongeren die momenteel in dezelfde situatie zitten wilt ze graag vertellen: ‘Zit je in een vervelende situatie thuis? Er is een veilige plek, een plek waar je kunt groeien en jezelf kunt zijn. Pak die kans, Jouw toekomst is het allerbelangrijkste.’

Fragment terugluisteren? Klik hier

Fasehuis

Het fasehuis en KTC zijn bedoeld voor jongeren vanaf 16 tot en met 23 jaar die door problemen in de opvoeding en/of de omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Het gaat hierbij om jongeren die ondersteuning nodig hebben op weg naar zelfstandigheid en een kansrijke toekomst.

Het Fasehuis helpt jongeren in een gefaseerde behandeling op weg naar zelfstandigheid. De hulp en begeleiding die een jongere ontvangt, wordt afgestemd op zijn of haar individuele behoeften. Dit kan variëren van 24uurs zorg tot een aantal uur zorg per week.

Iedere jongere heeft zijn eigen leerdoelen waar onder begeleiding van mentoren zelf aan wordt gewerkt. De werkwijze bestaat voornamelijk uit het in gesprek gaan met jongeren en hen bewust maken van hun eigen gedrag. Daarnaast krijgen jongeren ook begeleiding bij (dagelijkse) praktische zaken.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis