Vrouwenhulpverlening van De Bocht verhuist naar Rillaersebaan in Goirle

verhuisbericht.png

Na ruim 70 jaar verlaat de vrouwenhulpverlening de Tilburgseweg en verhuist naar ons STERK HUIS aan de Rillaersebaan in Goirle. Dit is een volgende stap in integrale hulpverlening aan kinderen, jongeren, vrouwen, mannen en gezinnen met vragen op het gebied van veiligheid, ontwikkeling en opvoeding. Daarbij werken we nauw samen met het onderwijs, gemeenten, huisartsen, partners in zorg en de vrienden van STERK HUIS.

Verhuizing

Vorige week is onze vrouwenhulpverlening en opvang verhuisd.  De hulpverlening van Kompaan en De Bocht is vanaf nu gebundeld aan de Rillaersebaan 75 in Goirle. Daarnaast blijven er in de regio diverse groepen voor jongeren.

Met de verhuizing komt na ruim 70 jaar een einde aan de opvang van vrouwen en kinderen aan de Tilburgseweg in Goirle. De cliënten en hun kinderen hebben in de nieuwe vleugel  fijne huisvesting met meer zelfstandigheid en privacy. Een warm en veilig tijdelijk huis om de draad voor de toekomst weer op te pakken.

De verhuizing is een stap in de ontwikkeling van STERK HUIS en in het bundelen van de krachten en kennis vanuit vrouwenopvang en jeugdhulp tot een integrale aanpak voor een veilig en zelfstandig leven.

In het najaar is de opening en laten wij u graag kennis maken met de verhalen en de kracht van onze cliënten en met ons werk.

STERK HUIS; een manier van werken

STERK HUIS staat voor een visie van werken waarmee we investeren in veiligheid en ontwikkeling om de kansen voor de toekomst voor kinderen, jongeren, vrouwen, mannen en gezinnen  op een veilig en zelfstandig leven zo groot mogelijk te maken.  Want de kinderen van vandaag zijn de opvoeders van de toekomst.

STERK HUIS  biedt bij complexe problemen op het gebied van veiligheid en ontwikkeling:

– warme en veilige opvang bij ernstige veiligheidsdreiging

– deskundige en innovatieve behandeling om:

o trauma’s te verwerken,

o te bouwen aan een stevige ontwikkeling,

o gezinnen sterk te maken voor een veilige en kansrijke opvoeding.

– werken aan een zelfstandige toekomst door het inzetten op school en werk.

Vanuit onze kennis van complexe problemen en kwetsbare situaties dragen we bij aan het voorkomen en tijdig signaleren van grote problemen. Dat doen we in nauwe samenwerking met het onderwijs, gemeenten, huisartsen, partners in zorg en de vrienden van STERK HUIS.

Voor welke vragen en voor wie?

Kompaan en De Bocht is specialist in vragen en problemen op het gebied van  veiligheid, ontwikkeling en opvoeding.  We bieden hulpverlening aan kinderen, jongeren, vrouwen, mannen en gezinnen.

Onze hulpverlening concentreert zich op:

• moeilijkheden bij de ontwikkeling van een kind of jongere (gedragsproblemen, stil en teruggetrokken kinderen)

• kindermishandeling en verwaarlozing (ook bij vermoeden van of ongerustheid over)

• huiselijk geweld (psychisch en fysiek)

• eergerelateerde dreiging of geweld en radicalisering

• seksueel misbruik, sexting, loverboys/jeugdprostitutie

• jonge (tiener)moeders en hun kind(eren) in complexe situaties

• onveilige opvoedsituaties bijvoorbeeld door het onvermogen van ouders

• hulpverlening aan pleegkinderen en werven en begeleiden van pleeggezinnen

• opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen

• werken in de prostitutie (gedwongen of vrijwillig sekswerken)

• complexe scheidingen en omgangsbemiddeling

• trauma en hechting (na verwaarlozing, mishandeling of misbruik)

Kompaan en De Bocht werkt vooral in de regio Midden-Brabant. Zij heeft een landelijke functie op eerproblematiek, jeugdprostitutie en alleenstaande minderjarige vreemdelingen en een bovenregionale functie voor tienermoeders en onveilige opvoedsituaties.

 

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis