Sterk Huis zoekt mensen
met een groot hart, die 
zich in willen zetten 
voor een ander.

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?

Op dit moment zijn we met spoed op zoek naar:

medewerkers koffiecorner, medewerkers voor het winkeltje, maatjes en chauffeurs

HEB JE EEN PASSIE VOOR EEN OVERHEERLIJKE KOP KOFFIE, ERVARING IN DE HORECA, IN EEN WINKEL OF ALS MAATJE? MISSCHIEN LIJKT HET JE LEUK EEN NIEUW AVONTUURAAN TE GAAN? DAN ZOEKEN WE JOU!

Als vrijwilliger bij Sterk Huis draag je actief bij aan onze organisatie of geef je een positieve boost aan iemands dag. Je kunt altijd helpen op een manier die bij jou past. Anderen helpen maakt gelukkig omdat het nodig én nuttig is en – in een groter perspectief – bijdraagt aan een betere wereld.

Vrijwilligerswerk is een onmisbaar onderdeel van de maatschappij en alleen al in Tilburg zetten meer dan 50.000 mensen zich in als vrijwilliger. Dus, aan de slag enlekker vol laten lopen die ‘karmameter’.

Vrijwilligers koffiecorner

Op dit moment zijn we hard op zoek naar vrijwilligers voor de koffiecorner. Om je een idee te geven hoe leuk dit werk is laten we je graag kennismaken metonze enthousiaste medewerkers Marlies en Ria. Lees hun verhaal op onze site.

Vrijwilligers winkeltje

In ons winkeltje worden ga je voor een sympathiek bedrag o.a. tweedehands kleding, speelgoed en babyspullen verkopen. Iedereen is welkom maar cliënten en pleegouders van Sterk Huis krijgen korting. De opbrengst gaat onder andere naar het organiseren van een activiteit en/ of (spel) materiaal voor de jeugd en volwassenen bij Sterk Huis.

Vrijwilligers maatje

Als maatje ben je voor langere tijd een voorbeeld voor kwetsbare cliënten die binnen Sterk Huis aan hun toekomst bouwen. Je stimuleert cliënten in het aangaan van sociale contacten, helpt hen op weg in de maatschappij en brengt licht in hun soms donkere, zware leven. Maatjes doen nieuwe vaardigheden en contacten op maar het mooiste is, ze worden zelf ook gelukkig als ze zien wat zij voor de jongeren kunnen betekenen en met hen kunnen bereiken.

Vrijwilligers chauffeur

Is lekker cruisen je passie en doe je dat op een veilige, verantwoorde manier? Stuur ons, in de hoogste versnelling, jouw motivatiebrief en wellicht kun jij dan binnenkort op pad voor Sterk Huis.

Pagina voor de beleving en de vermaeck!

Idealiter een pagina met foto’s, quotes en/of streamers.

Aan de slag als vrijwilliger bij Sterk Huis

wat betekent het voor jou in de praktijk,
vrijwilliger bij sterk huis?

WELKOM BIJ STERK HUIS! JE WORDT EEN VOLWAARDIG LID VAN ONS TEAM. VRIJWILLIGER MOGEN DAN OOK DEELNEMEN AAN ALLE ACTIVITEITEN VAN STERK HUIS, DENK DAARBIJ AAN DE ZOMERBORREL EN HET KERSTDINER.

Verklaring Omtrent Gedrag

Sterk Huis is wettelijk verplicht je te vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Je krijgt van ons, op je mailadres, een link naar de Dienst Justis waar je meteen je VOG kunt aanvragen. Regel je VOG zo snel mogelijk want de levering ervan kan enkele weken duren. In je eerste maand dien je jouw originele VOG af te geven bij de afdeling P&O. De kosten voor de VOG worden door Sterk Huis vergoed bij het overhandigen van de originele VOG met het betalingsbewijs.

Duur van de vrijwilligersplaats

De vrijwilligersovereenkomst wordt in principe voor een onbepaalde periode aangegaan, met een proefperiode van twee maanden. Na afloop van de proefperiode vindt er een evaluatiegesprek met de vrijwilliger plaats.

Daarna, afhankelijk van de werkzaamheden, evalueren we jaarlijks over het verloop van de werkzaamheden en de tevredenheid van beide partijen daarover, zodat eventuele problemen ondervangen kunnen worden en partijen hun verwachtingen op elkaar kunnen (blijven) afstemmen.

Werktijden

In overleg met jou worden de dagdelen per week ingepland. De ochtenden van 09.00 tot 13.00 uur en middag van 12.30 tot 16.30.

Ondersteuning en begeleiding

Tijdens je werkuren werk je samen met een collega en wordt je begeleid door de Teamcoördinator. Na de proefperiode vindt er een evaluatiegesprek plaats. Daarna zal dit jaarlijks terugkeren. Indien van toepassing wordt je ook meegenomen in het teamoverleg dat plaatsvindt.

Vragen

Voor vragen over de vrijwilligersfunctie kun je terecht bij Jolanda Siemons. Zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Sterk Huis 013 543 30 73 of via mailadres jolandasiemons@sterkhuis.nl

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis