The Voice Kids Sterk Huis

Hoe gaan wij bij Sterk Huis om met de corona crisis? Onze medewerkers bloggen de komende weken over hun ervaringen in deze bijzondere tijd. Vandaag is Leoni aan het woord. Het afgelopen weekend mocht zij een bijzondere rol vervullen: jurylid bij The Voice Kids Sterk Huis.

Vorige week deden we via de Facebookpagina van Sterk Huis een oproep: wie kan ons helpen om BN-ers te bereiken voor een videoboodschap voor de kinderen bij Sterk Huis? Vanwege het corona-virus konden de kinderen het afgelopen weekend niet naar huis. Deze kinderen hebben al veel meegemaakt in hun nog jonge leven. De boodschap dat ze het weekend niet naar hun ouders of pleegouders mochten leverde een hoop verdriet en spanning op. Om het leed een beetje te verzachten organiseerde de groepsleiding een fantastische avond.

Grote glimlach

“Toen ik de uitnodiging kreeg om jurylid te worden was ik uiteraard zeer vereerd en verwachtte ik een klein knus optreden in de woonkamer met een laptop. Waar ik echter binnen liep was een ware Voice-setting inclusief groot scherm en draaiende rode jury (kantoor) stoelen! Ik schaamde me direct een beetje dat ik niet glamorous genoeg gekleed was, aangezien alle kinderen rond liepen in echte artiesten outfits. Sommige zaten zelfs van top tot teen onder het glitter en hadden een stylish hoedje op hun hoofd. De dansmoves werden al geoefend, de spanning was voelbaar, er werd luid geroepen en gegiecheld, oftewel: iedereen had er zin in!”

“Wat mijn hoogtepunt was vind ik lastig te bedenken. Wellicht het filmpje van Guus Meeuwis die persoonlijk alle kids aanmoedigde (waarop de begeleiders en jury-leden enthousiaster reageerden dan de kinderen. Het zal de generatie kloof zijn. Hoe speciaal deze momenten ook waren, de stralende gezichten van de kinderen toen ze zelf op het podium stonden bezorgden me toch echt de breedste glimlach.  Wat een bijzondere avond was het, om in zulke gekke tijden te midden van zoveel kinderen die even geen ‘thuis’ hebben, zoveel warmte te vinden. Dit door van zoveel verschillende hoeken steun, enthousiasme en saamhorigheid te zien. En wat ongelofelijk trots ben ik dat ik onderdeel uit mag maken van zo’n creatief team, dat altijd weer outside the box denkt om deze kinderen te bieden waar ze behoefte aan hebben. Toppers!”

Reacties van de kinderen

Jimmy: Ik vond deze Voice echt leuk. Ook spannend, toch deed ik mee. Heel veel muziek. Ik zong het liedje Arcade. Ik raad jullie allemaal aan om dit thuis of waar je ook bent dit ook te doen. Tip: blijf je zelf. Laat je toon  niet veranderen en doe het want intussen als je het doe wil je niet meer stoppen. De sfeer was gezellig. We kregen iets lekkers. Er waren veel deelnemers en filmpjes van artiesten en kinderen die meedoen aan de Voice Kids.

Levi: Hoi ik moet jullie iets heel leuks vertellen Ik heb met The Voice mee gedaan en dat was net echt want dat heeft Anita heel maal geregeld met lekkere hapjes en nog veel meer en dat was heel leuk moeste op een podium en een microfon in je handen en hard op zinge en de zurie moest om draaien en hen lampjes moeten gaan knipperen en je kon 1 2 3 of 4 worden en als je 1 2 3 word dan krijg je een kleine beker en als alles bekent is dan nog even feesten en dan weer naar huis jeeeeee dit was mij einden van me verhaal doei doei doei groetjes …………………

*De namen zijn deze twee kinderen zijn geanonimiseerd

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis