Donatie van de Rabobank Foundation maakt project Sterker voor de Toekomst mogelijk

Sterk Huis ontvangt een donatie van de Rabobank Foundation van € 130.000 voor het ‘Sterker voor de Toekomst’ project.

Sterk Huis biedt cliënten de kans om tijdens een traject een werkervaringstraject te volgen. Het project Sterker voor de Toekomst kan starten dankzij een donatie van € 130.000 van de Rabobank Foundation. Met het project verkleint de organisatie voor cliënten de afstand tot de arbeidsmarkt.

Kansen op een goede toekomst.
Sterk Huis is een organisatie die voortkomt uit de doorontwikkeling van de hulpverleningsinstelling Kompaan en De Bocht. Een van de belangrijke pijlers van de nieuwe organisatie is werk en leren. Lian Smits, bestuurder Sterk Huis “Wij gunnen iedereen een veilig en zelfstandig leven. Opleiding of werk zijn cruciale voorwaarden bij het krijgen van een goede toekomst. Voor cliënten zelf, maar zeker ook voor hun kinderen. We willen binnen Sterk Huis een omgeving creëren waarin we cliënten helpen zichzelf te ontwikkelen en zelfstandig te leren leven”.

Sterker voor de toekomst.
Onderdeel van de werkwijze van Sterk Huis is het project ‘Sterker voor de toekomst’. Bregje van Tilborg, projectuitvoerder “Binnen twee weken na binnenkomst moeten cliënten iets gaan dóen. Bijvoorbeeld een opleiding volgen, aan het werk gaan of terugkeren naar de huidige werkgever of school. Zo krijgen ze een zinvolle daginvulling. Daarnaast ervaren cliënten dat ze meer in hun mars hebben dan ze denken, en vooral dat ze het waard zijn.”

Sterk Huis kan cliënten een werkervaringstraject in haar eigen koffiecorner of winkeltje aanbieden. Zo kunnen cliënten in een veilige omgeving de eerste stap zetten naar werk of een opleiding. Dit biedt de organisatie ook de kans om een hulpverleningstraject en werken aan je zelfstandigheid samen te laten komen. In de ochtend kan een jonge moeder leren om voor haar kindje te zorgen en ’s middags kan zij in een winkel werken waar ze tweede hands kleding verkopen. Op deze manier kunnen de cliënten zich blijven ontwikkelen.

Het project start met een pilot van twee jaar. Het doel is om dertig cliënten binnen twee jaar te begeleiden naar regulier werk, leer/werktraject of een opleiding. Door de donatie van de Rabobank Foundation kan Sterk Huis ook vier cliënten een opleiding tot ervaringsdeskundigheid bieden.

Rabobank Foundation
Rabobank Foundation is het maatschappelijk fonds van de Rabobank. Zelfredzaamheid is het belangrijkste doel, in eigen land en daarbuiten. Het fonds biedt (kans)arme mensen in groepsverband een duurzaam toekomstperspectief. Dit toekomstperspectief wordt gecreëerd door inzet van financiële middelen, de Rabo-expertise en het netwerk van de Rabobank. Meer informatie over de foundation op www.rabobankfoundation.nl.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis