start campagne Supergewone Mensen gezocht

Op 1 januari 2015 waren er 18.210 pleegkinderen in Nederland. Sinds 2005 is hun aantal met bijna 70 procent gestegen. Die forse groei kan Pleegzorg Nederland niet met de huidige pleegouders opvangen.

Daarom start vandaag de wervingscampagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’, waarmee Pleegzorg Nederland 3500 nieuwe pleeggezinnen hoopt te werven.

Supergewoon

Als je pleegkinderen vraagt wat ze het liefste zouden willen, is het antwoord:

“In een gewoon gezin wonen”. Als je pleegouders complimenteert met hun pleegouderschap, wuiven ze het weg door onmiddellijk te zeggen dat ze het de gewoonste zaak van de wereld vinden.

Maar toch is het resultaat van de samenkomst van pleegouders en pleegkinderen heel bijzonder. Een periode in een fijn pleeggezin heeft immers een superpositieve invloed op de toekomst van het kind. Dát inzicht, is de basis

voor de campagne en het begrip ’Supergewone Mensen’. Het betekent dat je écht geen superheld hoeft te zijn om pleegouder te worden, maar dat je juist door heel gewoon te doen iets supers voor een pleegkind kunt betekenen.

In de media

De komende weken zullen in verschillende media oud-pleegkinderen aan het woord komen om te vertellen over wat de tijd in een pleeggezin voor hen heeft betekend. Zo zitten oud-pleegkinderen Kristie en Wesley vanavond bij Pauw

(NPO1, 23.00). Ook online zullen verschillende oud-pleegkinderen, hun pleegouders en experts van Pleegzorg vertellen over hun ervaringen; de dilemma’s en de mooie momenten. Je kunt deze o.a. volgen via Facebook en Twitter (#supergewonemensen).

Je kunt ons helpen door deze verhalen te delen en zoveel mogelijk mensen te wijzen op deze campagne.

Alvast superbedankt!

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis