Stagiaire Pleegzorg

sterkhuis-vacature_7

32 uur │ HBO Social Work / Pedagogiek │Goirle │ Sterk Huis

Als er problemen zijn met kinderen in een gezin willen we die het liefst thuis samen met het gezin oplossen. Lukt dat niet, dan is opvang in een pleeggezin vaak het beste alternatief. Je gaat kennismaken met het vak van pleegzorgbegeleider uit te gaan oefenen. Als stagiair loopt je met verschillende collega’s in het team mee en op termijn ga je ook zelfstandig op pad. Het uiteindelijke doel is om samen met de kinderen en (pleeg)ouders te werken aan terugkeer naar huis waar het biologische gezin op eigen kracht, eventueel met steun van het netwerk, verder kan. Indien dit niet mogelijk is, is de hulpverlening gericht op het bieden van een toekomstperspectief binnen een pleeggezin en het bevorderen van een goede samenwerking rondom de betrokkenen van het pleegkind.

Wat ga je doen?

Als stagiair binnen Sterk Huis maak je kennis met de verschillende facetten van de functie van pleegzorgbegeleider.

Tijdens je stage krijg je alle hulp en ondersteuning die je nodig hebt. In het begin zal het veel meekijken zijn. Jij neemt de theorie vanuit school tot je en samen koppelen we dit aan de praktijk. Naar mate je stage vordert zal je steeds meer zelfstandiger werken en een caseload opbouwen waarbij je stagebegeleider jou ondersteunt.

Een werkdag is altijd anders. Een werkdag kan bestaan uit huisbezoeken bij de pleegouders en pleegkinderen, ben je aanwezig bij (zorg)overleggen, vergaderingen, begeleid je bezoeken tussen het pleegkind en eigen ouders en doe je de administratie die hieruit voortvloeit. Elk gezin en elk pleegkind is anders en vraagt maatwerk. Kritische vragen stellen houdt ons scherp. Spreekt dit je aan en ben je in staat om zelfstandig te werken? Dan is dit de stageplek voor jou.

Waar ga je aan de slag?

Pleegzorg valt onder Cluster 5, waartoe naast de pleegzorg ook de Gezinshuizen en de 24 uurs behandelgroepen Jeugdzorg vallen.

 Wat verwachten wij van je?

Dat je een enthousiaste stagiaire bent en je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent:

 • Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek;
 • Beschikbaar voor 32 uur per week;
 • Wij zijn op zoek naar stagiaires die een 1.5 jaarsstage ambiëren.
 • Integer; vóór aanvang van je stage overleg je een originele Verklaring Omtrent Gedrag(VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst.
 • Leergierig, flexibel, zelfstandig, gericht op samenwerking en kan goed improviseren

Wat wij je bieden?

 • Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
 • Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
 • Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
 • Een stagevergoeding €256,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
 • Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie
 • Introductiebijeenkomst
 • BIC

Informatie en solliciteren

Voor nadere informatie over de stageplaats kun je contact opnemen met Betty van Brunschot (coördinator pleegzorg, telefoonnummer: 06-43552623) of  Neşe Maden (teamcoördinator pleegzorg, telefoonnummer: 06-43552729).

Stuur per mail je schriftelijke sollicitatie, inclusief CV en motivatiebrief, vóór 10 november 2021 naar: stage@sterkhuis.nl o.v.v. van vacaturenummer 2022-03 stage februari 2022 Pleegzorg.

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis