Stagiaire Pleegzorg

32 uur │ HBO Social Work / Pedagogiek │Goirle │ Sterk Huis

Wat ga je doen?
Als stagiaire binnen Sterk Huis maak je kennis met de verschillende facetten van de functie van ambulant hulpverlener/pleegzorgwerker. Welke taken je in de praktijk mag uitvoeren is afhankelijk van je leerjaar en je eigen ontwikkeling. In zijn algemeenheid zijn je taken als stagiaire:
– Onder supervisie van een pleegzorgwerker uitvoeren van begeleiding aan pleeggezinnen;
– Onder supervisie van een pleegzorgwerker uitvoeren van begeleide bezoeken;
– Kennismaken met en onder supervisie van een medewerker van het Centrum voor Pleegzorg uit voeren van taken binnen het Centrum voor Pleegzorg (o.a. werving, screening en deskundigheidsbevordering van pleegouders).

Tijdens je stage word je omringd door deskundige collega’s die met passie voor hun vak heel graag hun kennis met je delen. Dit betekent dat je tijdens je stage alle hulp krijgt die je nodig hebt.

Waar ga je aan de slag?
Het cluster pleegzorg is een dynamisch cluster waar ongeveer 40 medewerkers dagelijks bezig zijn met het werven, screenen, matchen en begeleiden van kinderen, ouders en pleegouders. Wij doen er met elkaar alles aan om ervoor te zorgen dat de plaatsing van een kind in een pleeggezin zo goed mogelijk verloopt. Als stagiaire krijg je de kans om veel mee te kijken en zodoende stapsgewijs het vak van pleegzorgwerker te leren. Afhankelijk van je vorderingen is het mogelijk al snel zaken zelfstandig op te pakken.

Wat verwachten wij van je?
Dat je een enthousiaste stagiaire bent en je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je werk- en leerproces. Voor aanvang van je stage heb je je stagedoelen helder benoemd en concreet uitgewerkt in een stageopdracht. Je bent:
– Studerend voor HBO Social Work of Pedagogiek (leerjaar 3 en/of 4);
– Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week of een gekoppelde stage. Grote voorkeur voor een koppelstage;
– Integer; vóór aanvang van je stage overleg je een originele Verklaring Omtrent Gedrag(VOG) én een ondertekende stage-overeenkomst.
– Leergierig, flexibel, zelfstandig, gericht op samenwerking en kan goed improviseren.

Wat wij je bieden?
– Een leerzame en uitdagende stage in een professionele, dynamische, multiculturele en collegiale werkomgeving.
– Een prettige en informele werksfeer waarin je je snel thuis voelt.
– Goede begeleiding en voldoende tijd voor opdrachten vanuit jouw opleiding.
– Een stagevergoeding €256,00 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week.
– Relevante trainingen via onze Steeds Sterker Academie.
– Introductiebijeenkomst.
– Deelname BIC.

Informatie en solliciteren
Nadere informatie over de stageplaats wordt tijdens kantooruren graag verstrekt door Betty van Brunschot, coördinator pleegzorg op 06-43552623.

Stuur per mail je schriftelijke sollicitatie, inclusief CV en motivatiebrief, uiterlijk vóór 10 november 2020 naar het e- mailadres stage@sterkhuis.nl onder vermelding van stage februari 2021 – 42 Stagiaire Pleegzorg.