Signalering bij loverboy-slachtoffers móet beter

90 procent van de loverboy-slachtoffers krijgen op dit moment niet de juiste specialistische hulp die nodig is. Een zeer zorgelijk aantal dat blijkt uit het het rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd: ‘De kwaliteit van de gespecialiseerde jeugdhulp aan slachtoffers’

In Nederland zijn er 1363 minderjarige slachtoffers van loverboys. Terwijl er maar 142  meiden behandeling krijgen. De inspectie, die het onderzoek uitvoerde in opdracht van het ministerie van VWS, geeft als oorzaak dat de signalering en doorverwijzing vanuit de gemeente nu niet goed gaat. En dat is juist zo belangrijk. ‘Goede opvang en hulp gericht op deze problematiek kunnen een wezenlijk verschil maken in het leven van de slachtoffers’, stelt minister Hugo de Jonge in een brief aan de kamer als reactie op het onderzoek. Sterk Huis is één van de twee specialistische hulpaanbieders met een landelijk bereik. Ook wij vinden het zeer zorgelijk dat veel meisjes in nood nu over het hoofd worden gezien. Meer investering is dus echt noodzakelijk.

Warme en veilige opvang voor slachtoffers

Bij Sterk Huis bieden wij een warme en veilige plek aan meiden die slachtoffer zijn van mensenhandel. Ons doel is om de meiden weer de regie terug te geven en te laten voelen dat ze er echt toe doen. Wanneer slachtoffers pas na jaren seksueel misbruik bij ons komen zijn de problemen vaak ontzettend groot en afschuwelijk. Dat deze meiden eerder worden gehoord en doorgestuurd naar de juiste organisatie is dus ontzettend belangrijk. Zo kunnen we de juiste hulp bieden en verdere escalatie voorkomen. Dat een investering is een betere signalering en doorverwijzing noodzakelijk is lees je ook in het verhaal van een moeder van een 15jarige loverboyslachtoffer. Veel te lang kregen zij niet de juiste hulp. Lees nu het ingrijpende verhaal hieronder:

 

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis