Sekswerken doe je veilig: infobijeenkomst

Op 11 april organiseert het Sekspertiseteam / team RUPS van Kompaan en De Bocht een informatiebijeenkomst en op 13 april een webinar voor mensen die met sekswerken geld (bij)verdienen en hun werk veilig willen doen.

Veel mensen die (vrijwillig of gedwongen) werken in de seksbranche, doen dit in het geheim en dat maakt hen kwetsbaar. Dat geldt voor mannen, vrouwen en transgenders. De risico’s van het vak zijn bijvoorbeeld onderdrukking, steeds verleggen van je grenzen, verstrikt raken in criminaliteit en problemen met middelengebruik. Wat ook tot risico’s kan leiden voor de kinderen van de sekswerkers.

Kompaan en De Bocht wil deze mensen een plek te geven waar zij vrijuit kunnen praten over hun werk en alle facetten waar zij tegenaan lopen. Want sekswerkers kunnen net als iedereen problemen krijgen met familie en vrienden, relaties, opvoeden van de kinderen, schulden of huisvesting. Vaak is het voor hen lastiger om gebruik te kunnen maken van reguliere voorzieningen in onze samenleving. Wij willen die twee werelden dan ook verbinden.

Daarom bieden wij advies en informatie, begeleiding bij het uitstappen, maar ook begeleiding bij vragen gericht op alle leefgebieden. Dit sluit aan bij het brede aanbod wat Kompaan en De Bocht al ruim 70 jaar heeft voor vrouwen en kwetsbare thema’s. Het doel is om de eigen kracht en weerbaarheid te versterken en emancipatie van de beroepsgroep in de samenleving te bevorderen.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen via pmw@kompaanendebocht

Artikel BD Bijeenkomst Sekswerken

Kompaan en De Bocht is gespecialiseerd in thema’s van veiligheid en ontwikkeling. Wij hebben specifieke kennis over en erkenning voor kinderen, jongeren, vrouwen en mannen in een afhankelijkheidsrelatie of afhankelijke positie. Door werk in de seksbranche is er een groter risico om in een situatie van afhankelijkheid te komen. Daarom adviseren en informeren wij mensen hoe je veilig kunt weken en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.

informatie over de themabijeenkomst en webinar

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis