Maak kennis met pleegzorg

adv-pleegzorg-23juni-130x96.jpg

 

Soms zijn problemen in een gezin zo groot, dat een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen. Dan zijn er gelukkig veel pleegouders die een kind een plaatsje in hun huis en hart kunnen bieden. Kompaan en De Bocht is op zoek naar nieuwe pleegouders en was daarom bij de vierdaags in Goirle.

Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe word je pleegouder? Om wat voor kinderen gaat het? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Daarover gaat de informatieavond van Pleegzorg Kompaan en De Bocht in Goirle op 23 juni.

Een pleegmoeder vertelt over haar ervaringen en een medewerker van pleegzorg informeert over de voorbereiding en de begeleiding. Bezoekers kunnen vragen stellen en vrijblijvend kennismaken met wat je als pleegouder kunt betekenen voor een kind dat voor korte of lange tijd niet thuis kan wonen. Pleegouders zijn heel divers: alleenstaand, met partner (homo of hetero) of met gezin, ook senioren en mensen die werken kunnen veel voor een kind betekenen als pleegouder, een groot huis of veel geld is niet nodig. Het is wel belangrijk dat pleegouders een kind veiligheid, stabiliteit en rust kunnen bieden.

De informatieavond is op dinsdagavond 23 juni 2015 van 20 tot 22 uur en vindt plaats bij Kompaan en De Bocht aan de Tilburgseweg 184 in Goirle.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze informatie avond via telefoon (013) 530 94 00 of  mailen naar pleegzorg@kompaanendebocht.nl. U ontvangt dan een informatiepakket.

Op www.pleegzorg.nl staat uitgebreide informatie over pleegzorg onder andere  verhalen van mensen die pleegouder zijn geworden.  

Meld je hier aan voor de Job Alert

logo-sterk-huis